Δευτέρα, 10 Μαρτίου 2014

Λίστα υπομονής για 375.000 συνταξιούχους...

Περιμένουν συντάξεις και εφάπαξ έως και 4 χρόνια!...
Βόμβα για το ασφαλιστικό σύστημα αποτελούν οι 375.000 εκκρεμείς αιτήσεις για συντάξεις και εφάπαξ, που στοιβάζονται στα συρτάρια των ταμείων από ένα έως τέσσερα έτη.
Ουσιαστικά είναι σε εξέλιξη μια άτυπη «στάση πληρωμών» στους ασφαλιστικούς φορείς, γεγονός που έχει επιπλέον προκαλέσει τις ενστάσεις της τρόικας για τις δυνατότητες διανομής του πρωτογενούς πλεονάσματος σύμφωνα... με το «Έθνος».

Οι εκπρόσωποι των δανειστών εκφράζουν επιφυλάξεις για τις «αντοχές» του συστήματος και επικαλούνται τα στοιχεία για τις καθυστερήσεις στην απονομή των συντάξεων. Μάλιστα συνδέουν το θέμα με το πρωτογενές πλεόνασμα, υποστηρίζοντας πως θα μπορούσε να αποτελέσει ένα «μαξιλάρι» για να καλυφθούν μελλοντικές ανάγκες των ταμείων.
Αυτή τη στιγμή τα ταμεία χρωστάνε σχεδόν 190.000 κύριες συντάξεις και 130.000 επικουρικές. Γερά νεύρα πρέπει να διαθέτουν και πάνω από 55.000 ασφαλισμένοι, που περιμένουν ακόμα και δύο χρόνια για να πάρουν το εφάπαξ...
Σοκ και δέος και από την τρόικα για το μέλλον των συντάξεων στην Ελλάδα 

Σοκ και δέος ακόμα και στην τρόικα προκάλεσαν τα στοιχεία ότι 200.000 συνταξιούχοι δεν έχουν πάρει ακόμα σύνταξη από το ΙΚΑ ενώ μέσα σε μία εξαετία προστέθηκαν στα ασφαλιστικά ταμεία 600.000 νέοι συνταξιούχοι .
Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ η «ωρολογιακή βόμβα» του ασφαλιστικού συστήματος, το οποίο από φέτος εισέρχεται σε μια νέα περίοδο ελλειμμάτων προκάλεσε την προειδοποίηση της κυβέρνησης από τους εκπροσώπους της τρόικας ότι αν δεν λάβει εγκαίρως μέτρα, από το 2016 πολλά Ταμεία δεν θα είναι σε θέση να εγγυηθούν τις συντάξεις.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα του Βήματος «πώς θέλετε να μοιράσετε το πρωτογενές πλεόνασμα, όταν δεν καταβάλλετε τις συντάξεις» ήταν το καυστικό σχόλιο από την πλευρά των δανειστών στη σύσκεψη για τον έλεγχο των οικονομικών των Ταμείων που έγινε στο υπουργείο Οικονομικών. Εκεί η τρόικα ζήτησε στοιχεία για τη ροή των συνταξιοδοτήσεων και τον χρόνο απονομής οριστικών συντάξεων.
Η διαπίστωση σόκαρε. Στο ΙΚΑ, το οποίο αποτελεί τον κορμό του ασφαλιστικού συστήματος, εκκρεμούν περίπου 200.000 αποφάσεις συνταξιοδότησης με αποτέλεσμα να αλλοιώνεται η οικονομική πραγματικότητα του Ταμείου.
Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι συνταξιούχοι (δημοσίου και ιδιωτικού τομέα) είναι περισσότεροι από 2.600.00.
Αυξήθηκαν κατά 600.000 τα τελευταία έξι χρόνια.πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε μπορεί να σχολιάσει - περιλαμβάνει Ανώνυμους χρήστες. Διαγράφονται μόνο χυδαία σχόλια.

Δημοφιλής αναρτήσεις της τελευταίας εβδομάδας

Άγναντα
Χωριό
Άγναντα
Ιστορία
Άγναντα
Πλατεία
Γεφύρι
Πλάκας
Πλατεία
Ξάνθης
Παλαιά
Ξάνθη 1
Παλαιά
Ξάνθη 2
Είσοδος
Καπνικής