Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Φαβλοκρατία, χωρίς όρια

Ποινή τριών ετών σε αντιπρόσωπο της Ν.Δ

  Η εκλογική αντιπρόσωπος της Ν.Δ. Βάσω Πανανάγνου κατηγορήθηκε για νοθεία στις εκλογές της 17ης Ιουνίου και η ποινή της είναι τρία χρόνια στη φυλακή με τετραετή στέρηση των πολιτικών της δικαιωμάτων.

Η Παπανάγνου οδηγήθηκε ενώπιον του τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Λαμίας. Η ίδια κατηγορείται πως άλλαζε ψηφοδέλτια άλλων κομμάτων με αυτά της Νέας Δημοκρατίας την ώρα της διαλογής.
Όπως ήταν φυσικό δεν παραδέχτηκε την πράξη της, αλλά η απόφαση του Πλημμελειοδικείου ήταν καταδικαστική, καθώς βασίστηκε σε καταθέσεις μαρτύρων που περιέγραψαν τις κινήσεις της. Όπως είπαν οι μάρτυρες η ίδια σε συζητήσεις είπε τουλάχιστον δύο φορές ότι βάζει ισάριθμα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. σε κενούς φακέλους.
Επίσης είπαν ότι δεν βρέθηκαν διαφορές στα ψηφοδέλτια, παρά το γεγονός ότι έγινε καταμέτρηση και ότι δεν υποβλήθηκε, έως σήμερα, καμία ένσταση από τα άλλα κόμματα στο εκλογικό κέντρο.
Μάλιστα στην 53χρονη έγινε σωματικός έλεγχος και βρέθηκαν δύο ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας και κανένα, άλλου κόμματος.
Η Εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή της Βάσως Παπανάγνου για παράβαση της εκλογικής νομοθεσίας, δηλαδή ότι τοποθέτησε τουλάχιστον σε δύο φακέλους ψηφοδέλτια της Ν.Δ., σύμφωνα με το κατηγορητήριο.
Το δικαστήριο αργότερα επέβαλε την ποινή τριών ετών, για αλλοίωση αποτελέσματος, ενώ επέβαλε και τετραετή στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων της. Η κυρία Παπανάγνου άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε μπορεί να σχολιάσει - περιλαμβάνει Ανώνυμους χρήστες. Διαγράφονται μόνο χυδαία σχόλια.

Δημοφιλής αναρτήσεις της τελευταίας εβδομάδας

Άγναντα
Χωριό
Άγναντα
Ιστορία
Άγναντα
Πλατεία
Γεφύρι
Πλάκας
Πλατεία
Ξάνθης
Παλαιά
Ξάνθη 1
Παλαιά
Ξάνθη 2
Είσοδος
Καπνικής