Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Το Μνημόνιο σκοτώνει τη δημοκρατία

Αυτό που διαπιστώσαμε αυτά τα πέντε μνημονιακά χρόνια είναι ότι όσο πιο πολύ στρέφονταν εναντίον του ελληνικού λαού οι γερμανόδουλες ελληνικές μνημονιακές κυβερνήσεις τόσο εντονότερη ολοκληρωτική νοοτροπία έδειχναν. Με όλο και πιο κραυγαλέο και απροκάλυπτο τρόπο παραβίαζαν το Σύνταγμα της Ελλάδας. Ο αυταρχισμός γινόταν στοιχείο της πολιτικής τους ταυτότητας, καθώς απομονώνονταν όλο και περισσότερο από τον ελληνικό λαό, αφού λειτουργούσαν και λειτουργούν ως όργανα των Γερμανών επικυρίαρχων και των ντόπιων συνεργατών τους.
Είναι πολύ χαρακτηριστικό το αυθόρμητο θράσος του νέου υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, ο οποίος αμφισβήτησε ευθέως το δικαίωμα της Δικαιοσύνης να κρίνει τη νομιμότητα ή μη των αποφάσεων της κυβέρνησης. Μιλώντας στο Γενικό Συμβούλιο του ΣΕΒ, ο Γκ. Χαρδούβελης διατύπωσε με αέρα αφενός μια αυτονόητη μπούρδα -«οι πολιτικοί αποφασίζουν για τη δημοσιονομική πολιτική»- και αφετέρου μια ύπουλη απαίτηση, που στη βαθύτερη ουσία της συνιστά συνταγματική εκτροπή: «Έχει λόγο η Δικαιοσύνη για το τι είναι δίκαιο και τι είναι άδικο, αλλά δεν μπορεί να κάνει δημοσιονομική πολιτική».
Πρόκειται για κλασική περίπτωση στρεψοδικίας. Κανένας δικαστής δεν αποπειράθηκε να χαράξει αυτός τη δημοσιονομική πολιτική της κυβέρνησης. Είναι όμως καθήκον της Δικαιοσύνης να κρίνει αν η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου δρα τουλάχιστον στο πλαίσιο του νόμου λεηλατώντας τα εισοδή ματα των Ελλήνων - στο πλαίσιο, δηλαδή, των νόμων που η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, όχι κάποιο άλλο κόμμα, έχουν ψηφίσει στη Βουλή. Ούτε αυτό όμως ανέχονται πλέον οι υπουργοί της κυβέρνησης αυτής, δεν θέλουν να τηρούν ούτε καν τους νόμους που ψήφισαν τα κόμματά τους!
Απόλυτο δίκιο είχε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Κομμένος, ο οποίος κατηγόρησε ευθέως τον υπουργό Οικονομικών για «συνταγματική εκτροπή και αμφισβήτηση της αυτόνομης εξουσίας της Δικαιοσύνης». Σε επίκαιρη ερώτησή του προς τον πρωθυπουργό, ο Π. Κομμένος, αφού τονίζει ότι «οι δηλώσεις αυτές αποτελούν κατάλυση του Συντάγματος», συνεχίζει γράφοντας, μεταξύ άλλων: «Είτε αποδέχεται ο πρωθυπουργός ότι η δικαστική εξουσία πρέπει πλέον να λαμβάνει εντολές από την εκτελεστική εξουσία, καταλύοντας το Σύνταγμα, ή θα πρέπει να ανασκευάσει ο υπουργός Οικονομικών ή να αποπεμφθεί. Άλλη λύση δεν υπάρχει».
Φυσικά και υπάρχει άλλη λύση - να αδιαφορήσει παντελώς ο Α. Σαμαράς για τις διαμαρτυρίες περί παραβίασηςτου Συντάγματος και να συνεχίσει να το παραβιάζει με τον ίδιο προκλητικό τρόπο που το κάνει μέχρι τώρα! Σιγά μην τον πιάσουν τώρα οι... δημοκρατικές ευαισθησίες!
Όσο για τους αστυνομικούς, τους λιμενικούς, τους πυροσβέστες που διαμαρτύρονται γιατί η κυβέρνηση αρνείται να εφαρμόσει την απόφαση του ΣτΕ, ο πρωθυπουργός δεν έχει καμιά αναστολή να τους περιφρονήσει και αυτούς και τα αιτήματά τους, με τον ίδιο τρόπο που γράφει στα παλιά του τα παπούτσια και τις διαμαρτυρίες των στρατιωτικών.
Σε έσχατη ανάγκη, θα βάλει τους υπόλοιπους πολίτες να πληρώσουν για να δώσει κάτι σ' αυτούς που τους... δέρνουν κατ' εντολήν της κυβέρνησης! 



πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε μπορεί να σχολιάσει - περιλαμβάνει Ανώνυμους χρήστες. Διαγράφονται μόνο χυδαία σχόλια.

Δημοφιλής αναρτήσεις της τελευταίας εβδομάδας

Άγναντα
Χωριό
Άγναντα
Ιστορία
Άγναντα
Πλατεία
Γεφύρι
Πλάκας
Πλατεία
Ξάνθης
Παλαιά
Ξάνθη 1
Παλαιά
Ξάνθη 2
Είσοδος
Καπνικής