Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Σκάνδαλο μεγατόνων για το Μουντιάλ του 2006



Απίστευτη αποκάλυψη για τον τρόπο με τον οποίο η Γερμανία ανέλαβε τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2006 έφερε στο «φως» της δημοσιότητας η ηλεκτρονική έκδοση του «Spiegel».
Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, η επιτροπή διεκδίκησης της διοργάνωσης με επικεφαλής τον Φραντς Μπεκενμπάουερ εξαγόρασε τις ψήφους της FIFA έναντι 10.3 ελβετικών φράγκων.
Ενεργή ανάμιξη στην υπόθεση φαίνεται ότι έχει και ο τότε γενικός διευθυντής της ADIDAS Ρόμπερτ Λουίς Ντρέιφους, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 2009.
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο Ντρέιφους έπαιξε το ρόλο του μεσάζοντα καθώς δάνεισε το ποσό της δωροδοκίας στην επιτροπή διεκδίκησης, χωρίς όμως το δάνειο να εμφανιστεί ποτέ στον προϋπολογισμό της.
Το δάνειο χρησιμοποιήθηκε έτσι ώστε να εξασφαλιστούν τέσσερις συγκεκριμένοι ψήφοι Ασιατών αντιπροσώπων στην FIFA οι οποίοι τελικά ψήφισαν με τους Ευρωπαίους συναδέλφους τους υπέρ της Γερμανίας.
Μάλιστα στην κρίσιμη ψηφοφορία απείχε ο Τσαρλς Ντέμπσεί της Νέας Ζηλανδίας και έτσι η Γερμανία κατάφερε να πάρει τη διοργάνωση με ψήφους 12-11.
Άνθρωποι της γερμανικής ΠΟ παραδέχτηκαν ότι δόθηκε στη FIFA το ποσό των 6,7 εκ. ευρώ προκειμένου να διοργανωθεί γκαλά στην τελετή έναρξης της διοργάνωσης στο Βερολίνο, ωστόσο το γκαλά δεν διοργανώθηκε ποτέ!



πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε μπορεί να σχολιάσει - περιλαμβάνει Ανώνυμους χρήστες. Διαγράφονται μόνο χυδαία σχόλια.

Δημοφιλής αναρτήσεις της τελευταίας εβδομάδας

Άγναντα
Χωριό
Άγναντα
Ιστορία
Άγναντα
Πλατεία
Γεφύρι
Πλάκας
Πλατεία
Ξάνθης
Παλαιά
Ξάνθη 1
Παλαιά
Ξάνθη 2
Είσοδος
Καπνικής