Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016

Μέσα στον Ιανουάριο η ρύθμιση για το «χτίσιμο» του αφορολόγητου


Εντός του Ιανουαρίου αναμένεται να κατατεθεί η νομοθετική ρύθμιση για το «χτίσιμο» του αφορολόγητου μέσω του πλαστικού χρήματος, σύμφωνα με όσα προανήγγειλε ο διευθυντής του γραφείου του Τρύφωνα Αλεξιάδη, Παναγιώτης Μελαχρινός.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, το στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών εξήγησε πως η επεξεργασία της ρύθμισης βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και τόνισε πως θα έχει αναδρομική ισχύ. «Θα υπάρξουν κατηγορίες συμπολιτών μας που θα εξαιρεθούν από την υποχρέωση της χρήσης πλαστικού χρήματος» έσπευσε να ξεκαθαρίσει ο κ. Μελαχρινός, αναφερόμενος σε κοινωνικές ομάδες, όπως οι ηλικιωμένοι.
Ερωτηθείς για το ποσοστό του εισοδήματος που θα καλύπτεται από το αφορολόγητο, ανέφερε ότι «θα είναι πιο γενναίο το ποσοστό αυτό από εκείνο που είχαμε συνηθίσει, δηλαδή το 10%».
Σύμφωνα με τον κ. Μελαχρινό, θα υπάρχει για τους επιχειρηματίες ένας ακατάσχετος λογαριασμός, ο οποίος θα είναι συνδεδεμένος με τα POS ώστε να γίνονται κανονικά οι πληρωμές προμηθευτών και ΦΠΑ.
Ως προς τις αντικειμενικές αξίες ο διευθυντής του γραφείου του κ. Αλεξιάδη δήλωσε πως θα έχουν αναδρομική ισχύ από 22/5/2015 και τόνισε πως σε ορισμένες περιοχές θα μειωθούν, ενώ σε κάποιες άλλες θα παραμείνουν αμετάβλητες.



πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε μπορεί να σχολιάσει - περιλαμβάνει Ανώνυμους χρήστες. Διαγράφονται μόνο χυδαία σχόλια.

Δημοφιλής αναρτήσεις της τελευταίας εβδομάδας

Άγναντα
Χωριό
Άγναντα
Ιστορία
Άγναντα
Πλατεία
Γεφύρι
Πλάκας
Πλατεία
Ξάνθης
Παλαιά
Ξάνθη 1
Παλαιά
Ξάνθη 2
Είσοδος
Καπνικής