Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2016

Δεν θα πιστεύεις πόσα πολλά είναι τα οφέλη της μπύρας!


Για πολλούς η μπύρα είναι ένα ποτό που προσφέρει δροσιά και σε ξεδιψάει. Θεωρείται μία από τις πιο υγιεινές επιλογές αλκοολούχων ποτών γι’ αυτό και πολλοί είναι αυτοί που την επιλέγουν.
Σύμφωνα όμως με ερευνητές η μπύρα έχει και άλλα πολλά οφέλη, όπως να προστατεύσει τον οργανισμό από το Αλτσχάιμερ, να βοηθήσει στην απώλεια βάρους, ακόμη και να εξισορροπήσει τα επίπεδα των ορμονών στον οργανισμό.

Μάθε τα οφέλη της μπύρας για τον οργανισμό:
-Πλούσια σε βιταμίνες:
«Η μπύρα περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά» λέει ο Dr Stephan Domenig στη Daily Mail. «Για την ακρίβεια, περιέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα για τον οργανισμό».
Επιπλέον, περιέχει δομικές πρωτεΐνες και ανόργανα συστατικά, όπως φώσφορο, ιώδιο, μαγνήσιο και κάλιο. Η μπύρα είναι ακόμη πλούσια σε ασβέστιο και θα μπορούσε να ωφελήσει και τα οστά σας.
Μια έρευνα του 2009 από το πανεπιστήμιο Tufts στις ΗΠΑ είχε βρει ότι η μέτρια κατανάλωση μπύρας μπορεί να προστατεύσει την οστική πυκνότητα.
-Κατά της παχυσαρκίας:
Ενώ είναι πλούσια σε βιταμίνες, η μπύρα έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, τα υψηλά επίπεδα της οποίας έχουν συνδεθεί με την εμφάνιση διαβήτη και με την παχυσαρκία.
Ένα κουτάκι αναψυκτικού περιέχει επτά κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη, ενώ ένα ποτήρι μπύρα μόλις ένα. Για την ακρίβεια, η μέτρια κατανάλωση μπύρας μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη κατά του διαβήτη. Σύμφωνα με μια έρευνα που έγινε το 2010 σε 38.000 άντρες στις ΗΠΑ, όταν όσοι από τους συμμετέχοντες που έπιναν πολύ σπάνια μπύρα αύξησαν την κατανάλωσή τους σε 1-2 ποτήρια την ημέρα, μετά από τέσσερα χρόνια εμφάνισαν μειωμένα ποσοστά κινδύνου εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 έως και κατά 25%.
Και παρά όσα λέγονται για την κοιλιά και τη μπύρα, έρευνα του πανεπιστημίου του Λονδίνου που έγινε σε 2.000 άτομα που έπιναν πολύ συχνά μπύρα έδειξε ότι είναι απίθανο η μέτρια κατανάλωση μπύρας να συνδέεται με την αύξηση του βάρους.
-Πρόληψη κατά του Αλτσχάιμερ:
Σύμφωνα με έρευνες, η μπύρα μπορεί να βοηθά στην πρόληψη κατά του Αλτσχάιμερ. Η νόσος του Αλτσχάιμερ έχει συνδεθεί με τα υψηλά επίπεδα αλουμινίου, όμως η σιλικόνη που περιέχεται στη μπύρα μπορεί να αντισταθμίσει τη ζημιά.
Μια έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2008 στο περιοδικό Food And Chemical Toxicology ανέφερε, ότι η σιλικόνη μπορεί να μειώσει την πρόσληψη αλουμινίου από την πεπτική οδό και να επιβραδύνει τη συσσώρευσή του στο σώμα και τον εγκεφαλικό ιστό.πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε μπορεί να σχολιάσει - περιλαμβάνει Ανώνυμους χρήστες. Διαγράφονται μόνο χυδαία σχόλια.

Δημοφιλής αναρτήσεις της τελευταίας εβδομάδας

Άγναντα
Χωριό
Άγναντα
Ιστορία
Άγναντα
Πλατεία
Γεφύρι
Πλάκας
Πλατεία
Ξάνθης
Παλαιά
Ξάνθη 1
Παλαιά
Ξάνθη 2
Είσοδος
Καπνικής