Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΡΕΛΗΣ - Ο ΕΠΟΝΟΜΑΖΟΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΧΛΑΠΑΤΣΑΣ ή ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Και ξαφνικά, ο Φώτης Κουβέλης έγινε του κλότσου και του μπάτσου. Οι φίλοι τον μισήσανε, ο πόρτες όλες κλείσανε. Εφημερίδες, κανάλια και δημοσιογράφοι (αυτό το επάγγελμα δηλώνουν...) που κάποτε υμνούσαν το πολιτικό του θάρρος και την εθνική του αποφασιστικότητα, τώρα δεν τον αφήνουν σε χλωρό κλαρί...  
Δεξιοί, κεντροδεξιοί, κεντρώοι και κεντροαριστεροί τον έχουν βάλει στο σημάδι. Μοιραίο τον ανεβάζουν, κωλοτούμπα τον κατεβάζουν, καρεκλοκένταυρο τον στολίζουν, μωροφιλόδοξο τον συγυρίζουν. Κανονικό λιντσάρισμα. 

Τα λάθη πληρώνονται, θα μου πεις. Πληρώνονται, εντάξει. Αλλά εδώ δεν έχουμε να κάνουμε μ’ αυτό. Διότι όποιον και να ρωτήσεις θα σου πει ότι το μεγάλο λάθος του Κουβέλη και της ΔΗΜΑΡ ήταν ότι πήγαν κι έμπλεξαν στην κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. Διέπραξαν κυβερνητική συμφωνία και κυβερνητικό πρόγραμμα με τη ΝΔ και με το ΠΑΣΟΚ. Με τη ΝΔ του Σαμαρά και το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου! Εμπιστεύτηκαν δηλαδή τον Σαμαρά, ενώ ήταν φανερό ότι δεν τους θεωρούσε παρά μπουζουριέρα της πολιτικής του. Χρήσιμους ηλίθιους. Άσε που εμπιστεύτηκαν και τον Βενιζέλο. Τι να πεις και τι να σχολιάσεις γι’ αυτό.
Γι’ αυτό το λάθος τους τσάκισε ο κόσμος στις ευρωεκλογές, παρά το γεγονός ότι με το λουκέτο στην ΕΡΤ, ο Κουβέλης κατάλαβε τι βλακεία είχε κάνει και...
σε τι λάκκο είχε ρίξει το κόμμα του. Γι’ αυτό το λάθος συνεπώς τιμωρήθηκαν -και το άξιζαν.  
Τώρα όμως, Τύπος και ΜΜΕ του Συστήματος, έχουν περιλάβει τον Κουβέλη ακριβώς για το αντίθετο. Γιατί αρνείται να συμπράξει με οποιοδήποτε τρόπο στην μακροημέρευση της συγκυβέρνησης. Γιατί, αν θέλετε, κάηκε στο γάλο και φυσάει και το γιαούρτι. Ακόμα και το γεγονός ότι "δεν δέχτηκε" (ε όχι και δε δέχτηκε...) τελικά να παίξει στην κωμωδία των προεδρικών εκλογών ως υποψήφιος πρόεδρος τους ενόχλησε. Τώρα, πώς κολλάει αυτό με τη μωροφιλοδοξία που του καταλογίζουν, μόνο οι ίδιοι
το ξέρουν.  
Το πολιτικό μάθημα πάντως είναι σαφές: Όποιος μπλέκει σε λυκοσυμμαχίες, τον τρώνε τελικά οι λύκοι. Και τα τσακάλια θα λέγαμε... Κι έτσι σμπαραλιασμένη, κομματιασμένη, στα πρόθυρα της διάλυσης, η ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη, εξακολουθεί να πληρώνει στα δόντια των λύκων το χορό της με τους λύκους. Για τον οποίο φυσικά δεν είναι υπεύθυνος μόνον ο αρχηγός της, αν και αυτός έχει την πιο μεγάλη ευθύνη. Είναι  υπεύθυνοι και όσοι συμφώ- νησαν -η μεγάλη πλειοψηφία.
Και όσοι σώπασαν. Και όσοι είδαν σ’ αυτό μια ευκαιρία να βολευτούν σε κρατικές θεσούλες. Και όσοι προσέδωσαν σε μια εμφανώς λαθεμένη κίνηση ιδεολογικό, ηθικό, ου μην και εθνικό χαρακτήρα.
Αν θα μπορέσει ποτέ να ξανασταθεί στα πόδια της η «υπεύθυνη αριστερά» είναι πολύ αμφίβολο. Η λαϊκή απομόνωση, οι αποσκιρτήσεις, οι εσωτερικές έριδες, η στάση των βουλευτών της, η ενδημική αμηχανία με ποιους να πάνε και ποιους να αφήσουν, έχουν αφήσει βαθιές πληγές.
Επώνυμα στελέχη υποστηρίζουν δημόσια ότι ο κύκλος της ΔΗΜΑΡ έκλεισε.  
Ο ίδιος ο Κουβέλης υποστηρίζει ότι αυτό δεν ισχύες και ότι η ΔΗΜΑΡ μπορεί να επιτύχει ολική επαναφορά και να παίξει το ρόλο της στις εξελίξεις που έρχονται.
Σε κάθε περίπτωση, όποιο κι αν είναι το τέλος αυτού του δράματος, το λιντσάρισμα του Κουβέλη έχει τη λογική του.
Το Σύστημα έχασε το αριστερό του άλλοθι και αυτό εξηγεί γιατί ο άγιος Φώτης έγινε τώρα μοιραίος Κουβέλης... 



πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε μπορεί να σχολιάσει - περιλαμβάνει Ανώνυμους χρήστες. Διαγράφονται μόνο χυδαία σχόλια.

Δημοφιλής αναρτήσεις της τελευταίας εβδομάδας

Άγναντα
Χωριό
Άγναντα
Ιστορία
Άγναντα
Πλατεία
Γεφύρι
Πλάκας
Πλατεία
Ξάνθης
Παλαιά
Ξάνθη 1
Παλαιά
Ξάνθη 2
Είσοδος
Καπνικής