Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

«Αρπάχτηκαν» πρυτάνεις- Αρβανιτόπουλος!



Συναντήσεις με τους πρυτάνεις του Πανεπιστημίου Αθηνών,  Θεοδόση Πελεγρίνη και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Σίμο Σιμόπουλο είχε την Πέμπτη ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, προκειμένου να συζητήσουν για «τα κλειστά πανεπιστήμια από την πολυήμερη απεργία των διοικητικών τους υπαλλήλων». 
Πληροφορίες του «Π» αναφέρουν πως οι δύο πλευρές «αρπάχτηκαν» όταν οι πρυτάνεις τόνισαν για ακόμη μία φορά την αδυναμία λειτουργίας των δύο πανεπιστημίων και τον τρόπο με τον οποίο έγινε η αξιολόγηση των 1349 υπαλλήλων που μπήκαν στον...πάγο.
Ο υπουργός Παιδείας σε εκείνο το σημείο «ενοχλήθηκε» από τη στάση τους και τους έδωσε τελεσίγραφο να ανοίξουν τις σχολές, καθώς, όπως ανέφερε σε δήλωσή του, «μία μικρή μειοψηφία διοικητικών υπαλλήλων συνεχίζει να κρατά κλειστό το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και το Μετσόβιο Πολυτεχνείο εις βάρος των φοιτητών και των οικογενειών τους καταχρηστικά. 
Ο Νοέμβρης, όμως, …μπήκε και το εξάμηνο έχει μειωθεί ήδη σημαντικά, γεγονός που απασχόλησε τον υπουργό Παιδείας στις δύο συναντήσεις, όπου ζήτησε από τους δύο πρυτάνεις να κινηθούν μέσα στο πλαίσιο του νόμου και να ανοίξουν τα πανεπιστήμια. Συζητήθηκε επίσης η πιθανότητα να χαθεί το εξάμηνο, κάτι το οποίο δεν θέλει καμία από τις δύο πλευρές. 
Εν τω μεταξύ με ανακοίνωσή του το Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Αθηνών κάλεσε τον κ. Πελεγρίνη να λάβει μέτρα προκειμένου να ανοίξει η σχολή, καθώς το εξάμηνο κινδυνεύει να χαθεί.  Από την πλευρά τους οι καθηγητές του ΕΜΠ στην προσπάθειά τους να στηρίξουν τον αγώνα και την αίτηση αναστολής της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων έστειλαν επιστολή στο Συμβούλιο της Επικρατείας. 
Να σημειωθεί, πάντως, πως τη Δευτέρα εκδικάζεται η αίτηση αναστολής των μέτρων της διαθεσιμότητας και των απολύσεις στο ΣτΕ.



πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε μπορεί να σχολιάσει - περιλαμβάνει Ανώνυμους χρήστες. Διαγράφονται μόνο χυδαία σχόλια.

Δημοφιλής αναρτήσεις της τελευταίας εβδομάδας

Άγναντα
Χωριό
Άγναντα
Ιστορία
Άγναντα
Πλατεία
Γεφύρι
Πλάκας
Πλατεία
Ξάνθης
Παλαιά
Ξάνθη 1
Παλαιά
Ξάνθη 2
Είσοδος
Καπνικής