Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Αχ, να ήταν πρωταπριλιά

Στο 28% έχει φτάσει η ανεργία. Και δυστυχώς δεν είναι πρωταπριλιάτικο αστείο. Μετανάστες κρατούνται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Και δυστυχώς δεν είναι πρωταπριλιά. Καθαρίστριες τρώνε ξύλο από τα ΜΑΤ και δυστυχώς δεν είναι πρωταπριλιά. Διπλασιάστηκε ο αριθμός των γευμάτων που δίνονται στα συσσίτια. Και δεν είναι πρωταπριλιά.
Ψυχασθενής τηλεπλασιέ καθορίζει την δημόσια Υγεία. Και όχι, δεν είναι φάρσα της πρωταπριλιάς.

Βρισκόμαστε στο έλεος ενός λυσσασμένου κοπαδιού μαφιόζων που μας φορτώνουν τις πόρνες τους κι όμως δεν πρόκειται για πρωταπριλιάτικο αστείο. Το δημόσιο χρέος έχει εκτιναχθεί πάνω από 300 δισ., αλλά δεν μας έχει στήσει κανένας πρωταπριλιάτικο χωρατό.
Ο κάθε λούστρος ή η κάθε πλύστρα του Μπόμπολα, με περίσσιο θράσος τολμούν να παριστάνουν τους αξιότιμους, επιβάλλοντας τα συμφέροντα των αφεντικών τους ως προαπαιτούμενο για την επιβίωσή τους. Οι μισθοί έγιναν 500 ευρώ και κάτω κι όμως δεν πετάγεται ο Φερεντίνος για να να μας πει “πρωταπριλιά!”. Τσιλιαδόροι του κάθε μαφιόζου εκφέρουν άποψη και διαμορφώνουν συνθήκες, ενώ σε κάθε πολιτισμένη κοινωνία το καλύτερο που θα έκαναν θα ήταν πιάτσα σε φανάρια. Κι όμως δεν είναι η γαμημένη πρωταπριλιά, αλλά ζωντανός εφιάλτης.
Οι πιο αδίστακτοι μπορούν να κυβερνούν ακόμα κι αν μην εκλεγούν, αλλά δεν είμαστε στο πνεύμα της πρωταπριλιάς. Θλιβεροί εκμαυλιστές και ξέκωλα προάγουν τον “πολιτισμό”, ενώ καλλιτέχνες και γνήσιοι διανοητές πεθαίνουν στην ψάθα, επειδή δεν έχουν κονέ σε υπουργεία ή πρωινάδικα. Αλλά μάγκα μου, δεν είναι πρωταπριλιά. Κι όλοι αυτοί, οι βοθροαναθρεμμένοι, με την ηθική λάστιχο, το επίπεδο μπουζουξούς, οι αριβίστες παντός καιρού, θα αποφασίζουν για την ζωή σου και την ζωή των παιδιών σου.
Υπάρχουν εκατομμύρια μαλάκες Έλληνες και δυστυχώς δεν είναι πρωταπριλιάτικο αστείο. Δεν βαρέθηκες τόσα ψέματα που έγιναν αλήθεια;



πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε μπορεί να σχολιάσει - περιλαμβάνει Ανώνυμους χρήστες. Διαγράφονται μόνο χυδαία σχόλια.

Δημοφιλής αναρτήσεις της τελευταίας εβδομάδας

Άγναντα
Χωριό
Άγναντα
Ιστορία
Άγναντα
Πλατεία
Γεφύρι
Πλάκας
Πλατεία
Ξάνθης
Παλαιά
Ξάνθη 1
Παλαιά
Ξάνθη 2
Είσοδος
Καπνικής