Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Αδίστακτοι, ηλίθιοι ή ανίκανοι;

Ο γενικός γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου Τάκης Μπαλτάκος, «αντικομμουνιστής» κατά δήλωσή του, απο­λογείται στον Ηλία Κασιδιάρη για τις ποινικές διώξεις κατά της Χρυσής Αυγής. Απολογούμενος υποστηρίζει ότι βου­λευτές της Χ.Α. αποφυλακίστηκαν λόγω έλλειψης στοιχεί­ων και οι υπόλοιποι μπήκαν στη... στενή επειδή οι δικαστές ήταν μιλημένοι από τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Δη­μόσιας Τάξης. Ο ίδιος ο Μπαλτάκος παραδέχτηκε ότι είπε όλα αυτά, αν και επιχείρησε να δικαιολογήσει τη στάση του με έναν νεφελώδη τρόπο.
Ο γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου, ο άνθρωπος για τις λεπτές κυβερνητικές αποστολές, αυτός που πάντα είχε πρόσβαση - ίσως πρώτος, ίσως μόνος - σε απόρρητο και άκρως ευαίσθητο κυβερνητικό υλικό, εμφανίζεται να λοι­δορεί και να ευτελίζει και εκθέτει έναν πρωθυπουργό, δύο υπουργούς και την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Κι όμως, δεν αποπέμπεται αυθωρεί, αλλά φεύγει μόνος του, σαν κύ­ριος, μερικές ώρες ύστερα από τη δημοσιοποίηση της συ­νομιλίας του και μάλιστα, όπως είπε στη Βουλή μια βουλευ­τής της Ν.Δ., με δική του απόφαση και για... άσχετο λόγο!
Λίγο αργότερα ο γιος του Μπαλτάκου μπουκάρει στη Βουλή ανενόχλητος και δέρνεται με χρυσαυγίτες βουλευτές μετατρέποντας το Κοινοβούλιο σε αρένα.
Έως το βράδυ γίνεται γνωστό ότι υπάρχουν και άλλες συνο­μιλίες Μπαλτάκου, ενδεχομένως καταγεγραμμένες, για τις οποίες υπάρχει τεράστια ανησυχία.
Κάπως έτσι μια ολόκληρη κυβέρνηση βρίσκεται αγρίως εκτε­θειμένη, όποια και αν είναι η αλήθεια. Είτε επειδή πράγμα­τι συνωμότησε είτε επειδή ένας από τους πλέον έμπιστους και προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού βρέθηκε να μι­λάει για καθοδήγηση και αναξιοκρατία στη Δικαιοσύνη ευτελίζοντας και αυτήν και την κυβέρνηση.
Προφανώς το τι έχει πράγματι συμβεί δεν είναι ακόμη ευκρι­νές. Ωστόσο το βέβαιο είναι ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και ο ίδιος ο Σαμαράς έχουν τεράστια ευθύνη.
Αν έσπευσαν χωρίς στοιχεία να διώξουν τη Χρυσή Αυγή, προκειμένου να μην τους κόβει ψήφους, τότε είναι αδίστακτοι και επικίνδυνοι.
Αν έσπευσαν να «γλυκάνουν» τη Χρυσή Αυγή και να διαπραγματευθούν μαζί της μετά τις διώξεις, τότε είναι απατεώ­νες.
Αν ο Μπαλτάκος έχει αυτονομηθεί, όπως διέρρεε το Μαξίμου, τότε είναι ηλίθιοι και ανίκανοι.
Διαλέγετε και παίρνετε...



πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε μπορεί να σχολιάσει - περιλαμβάνει Ανώνυμους χρήστες. Διαγράφονται μόνο χυδαία σχόλια.

Δημοφιλής αναρτήσεις της τελευταίας εβδομάδας

Άγναντα
Χωριό
Άγναντα
Ιστορία
Άγναντα
Πλατεία
Γεφύρι
Πλάκας
Πλατεία
Ξάνθης
Παλαιά
Ξάνθη 1
Παλαιά
Ξάνθη 2
Είσοδος
Καπνικής