Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Ο Βαρδής, η Βουλή και η σιωπή των ΜΜΕ (Βίντεο)..

Μπορεί μια τροπολογία να ισοδυναμεί με απώλεια εσόδων για το ελληνικό δημόσιο της τάξεως ενός Μνημονίου; Μπορεί η κυβέρνηση να νομοθετεί για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων επιχειρηματιών; Μπορεί ο υπουργός Οικονομικών να λέει ψέματα στην ελληνική Βουλή;
Το ημερολόγιο έγραφε 12 Δεκεμβρίου 2013. Τα ρεπορτάζ μετέφεραν από τη συνεδρίαση της Βουλής τον εκνευρισμό του Γ. Στουρνάρα γιατί αναγκάστηκε, μετά τη σφοδρή αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να αποσύρει τροπολογία που είχε καταθέσει σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας.
Ποιους όμως αφορούσε η τροπολογία; Σε ποιον είχαν επιβληθεί τα πρόστιμα 1,2 δις ευρώ που θα «έσβηνε» η τροπολογία;


Γιατί ο υπουργός Οικονομικών λέει ψέματα στην ελληνική Βουλή; Ο Νόμος 3842, που επέβαλε πρόστιμα για τριγωνικές συναλλαγές, όχι μόνο δεν έχει καταργηθεί, αλλά μόλις τον Αύγουστο του 2013 ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων είχε ζητήσει να προχωρήσουν οι έλεγχοι και να βεβαιωθούν τα πρόστιμα για τα έτη 2010 και 2011. 
Η κυβέρνηση αναγκάστηκε να αποσύρει την συγκεκριμένη τροπολογία. Οι «καλοθελητές» -άνθρωποι ειδικών αποστολών- που είχαν αναλάβει να προσεγγίσουν όλα τα κόμματα προκειμένου να περάσει η τροπολογία χωρίς αντίλογο, δεν τα κατάφεραν. Ο κ. Στουρνάρας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ είχε ζητήσει την σιωπή των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ειδάλλως δεν θα επέμεινε.
Για ποιο λόγο οι βουλευτές της ΝΔ εμφανίζονται τόσο ενοχλημένοι που δεν πέρασε η τροπολογία; Είναι αλήθεια ότι ο επιχειρηματίας διαμήνυσε από το φθινόπωρο «ή παίρνετε πίσω το πρόστιμο ή σας ρίχνω»;
Ο επιχειρηματίας είναι ο Βαρδής Βαρδινογιάννης. Το πρόστιμο το οποίο προσπαθεί να σβήσει η κυβέρνηση έχει επιβληθεί στη Motor Oil. Σήμερα ανέρχεται στα 480 εκ. ευρώ. Αν ελεγχθούν όλα τα έτη, το πρόστιμο μπορεί να φτάσει το 1,2 δις ευρώ. Αν ελεγχθούν όλες οι πετρελαϊκές, εφοπλιστικές και εισαγωγικές εταιρείες που φοροδιαφεύγουν μέσω τριγωνικών πωλήσεων, τα έσοδα για το δημόσιο θα είναι 12-15 δις ευρώ.
Η αποκάλυψη έγινε μέσα στην ελληνική Βουλή. Κανένα μέσο δεν τόλμησε να γράψει το όνομα του Βαρδή Βαρδινογιάννη. Κανένα μέσο δεν τόλμησε να γράψει το σύνολο του ποσού που χαρίζει η κυβέρνηση στους ευνοημένους επιχειρηματίες. Θα αναγκαστεί τελικά η Motor Oil να πληρώσει τα πρόστιμα που της έχουν βεβαιωθεί;
Διαβάστε στο UNFOLLOW 25 για το ρόλο της «Επιτροπής του άρθρου 70 Α» που, παρότι καταργήθηκε στις 31/8/2013, είναι αρμόδια να λύσει, ή έστω να καθυστερήσει, την πληρωμή του προστίμου που έχει επιβληθεί στην εταιρεία συμφερόντων Βαρδή Βαρδινογιάννη.
Διαβάστε στο UNFOLLOW
25 όλα αυτά που κανένα άλλο μέσο δεν τόλμησε να αποκαλύψει.


Η σιωπή των ΜΜΕ (Βίντεο)' κλικ !!!



πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε μπορεί να σχολιάσει - περιλαμβάνει Ανώνυμους χρήστες. Διαγράφονται μόνο χυδαία σχόλια.

Δημοφιλής αναρτήσεις της τελευταίας εβδομάδας

Άγναντα
Χωριό
Άγναντα
Ιστορία
Άγναντα
Πλατεία
Γεφύρι
Πλάκας
Πλατεία
Ξάνθης
Παλαιά
Ξάνθη 1
Παλαιά
Ξάνθη 2
Είσοδος
Καπνικής