Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Μπροστά στο σεισμό τι είναι η λιτότητα;



Υποθέτω πως στους νεότερους θα έκανε μία κάποια εντύπωση ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση χειρίζεται επικοινωνιακά το σεισμό στην Κεφαλλονιά. 
Προφανώς οι άνθρωποι κουνήθηκαν, έγιναν ζημιές, κάποια σπίτια είναι «κόκκινα» - θυμάσαι από το 78; - και υποδομές δεν βρίσκονται στην καλύτερη κατάσταση μετά το χτύπημα του… Εγκέλαδου. Αλλά σε όλα αυτά τι βοηθάει η επίσκεψη και η διανυκτέρευση του πρωθυπουργού αυτής της ελεεινής κυβέρνησης της νεοφιλελεύθερης ακροδεξιάς στο νησί;

Οι παλιότεροι, που έχουν ζήσει την Πασοκάρα και τη Δεξιά στα ντουζένια τους, ξέρουν ότι πως η… ταινία έχει ξαναπαιχτεί με πρωθυπουργούς και υπουργούς, κοινωνιολόγους, οικονομολόγους, νομικούς και βάλε ότι άλλο θες εσύ, να συντονίζουν τη μάχη κατά πυρκαγιών, σεισμών και λιμών, χωρίς να κατέχουν πράγμα από το τι πάει να πει συντονισμός. Μία… ταινία μόνο για τις κάμερες και για θριαμβολογούν τα ΜΜΕ για το πόσο μάγκας και άπαιχτος είναι ο πρωθυπουργός.
Βέβαια τα πράγματα τώρα φτάνουν και ξεπερνούν το όριο του γελοίου καθώς ο Σαμαράς πήγε στην Κεφαλλονιά για να το παίξει ατρόμητος, όπως ο λοχίας που πηδάει με το ίδιο αλεξίπτωτο που την προηγούμενη μέρα δεν άνοιξε. Κι όλα αυτά με την ευγενική χορηγία της Τράπεζας Πειραιώς που ναύλωσε δύο καράβια για να έχουν να κοιμηθούν κάπου οι σεισμοπαθείς.
Εμένα, πάντως, μου έκανε εντύπωση ο τίτλος που έδωσε στα ρεπορτάζ για το σεισμό το Μέγαρο Μαξίμου: «Η Κεφαλλονιά άντεξε», ότι δηλαδή η αποφυγή της συνάντησης του νησιού με κάποια τραγωδία ήταν θέμα αντοχής απέναντι σε ένα φυσικό φαινόμενο, του οποίου η αντιμετώπιση δεν έχει να κάνει με το μέρος, π.χ. την Κεφαλλονιά, αλλά με το πόσο δυνατός είναι ένας σεισμός και με το κατά πόσο έχει τηρηθεί η αντισεισμική προστασία των κτιρίων.
Νομίζω πως το μήνυμα από το Μέγαρο Μαξίμου είναι ξεκάθαρο: Αφού η Κεφαλλονιά και κάθε άλλο μέρος της Ελλάδας αντέχει στους σεισμός, έχοντας μάλιστα έναν ατρόμητο πρωθυπουργό έτοιμο να πηδήξει με το ίδιο αλεξίπτωτο που την προηγούμενη μέρα δεν άνοιξε, τότε θα υπάρξει αντοχή και απέναντι στα βάσανα που προκαλεί η πολιτική της σκληρής λιτότητας. Που για να σωθεί η χώρα, όχι από τους σεισμούς αλλά από μία πολιτική που δεν θα κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς να πάνε να πνιγούν, θα πρέπει να συνεχιστεί για πάντα με ή χωρίς μνημόνιο.
Το «Η Ελλάδα άντεξε» θα μπορούσε να είναι το σύνθημα της Πολιτικής Άνοιξης και των συνιστωσών της στις επόμενες εκλογές, προφανώς με την ευγενική χορηγία της Τράπεζας Πειραιώς.



πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε μπορεί να σχολιάσει - περιλαμβάνει Ανώνυμους χρήστες. Διαγράφονται μόνο χυδαία σχόλια.

Δημοφιλής αναρτήσεις της τελευταίας εβδομάδας

Άγναντα
Χωριό
Άγναντα
Ιστορία
Άγναντα
Πλατεία
Γεφύρι
Πλάκας
Πλατεία
Ξάνθης
Παλαιά
Ξάνθη 1
Παλαιά
Ξάνθη 2
Είσοδος
Καπνικής