Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ? ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΣ. ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΡΥΚΟΛΑΚΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.



Μερικές ειδήσεις σκέφτομαι πως δεν πρέπει ούτε να τις δημοσιεύουμε μη τυχόν και δεν τις έχουν πάρει χαμπάρι και τη γλυτώσουμε γιατί η παράνοια δεν έχει όριο πλέον! Διαβάζω σε ιταλική εφημερίδα πως σύμφωνα με ένα καινούργιο νόμο που θα εφαρμόσουν οι αιμοδότες (ναι σωστά το διαβάζετε) όταν θα έρθει η ώρα να πάρουν σύνταξη θα πρέπει να αναπληρώσουν τις χαμένες ώρες εργασίας που δεν πήγαν γιατί έδιναν αίμα και να βγουν πιο μετά σε σύνταξη ή να έχουν μια περικοπή 2% από τη σύνταξή τους. Συνεχίζει το άρθρο πως με ένα πρόχειρο υπολογισμό κάποιος που είναι εγγεραμμένος αιμοδότης από τα 18 και εκτελεί αυτή τη προσφορά τέσσερις φορές το χρόνο, σε 40 χρόνια εργασίας θα πρέπει να καλύψει 160 ημέρες οι οποίες μεταφράζονται σε 7-9 μήνες επί πλέον εργασίας.
  Η εναλλακτική είναι να σταματήσει τη προβλεπόμενη ημερομηνία αλλά με μια παρακράτηση 2% από τη σύνταξη.. Το είδα εδώ
http://www.radio24.ilsole24ore.com/notizie/2013-09-23/esodati-sangue-donatori-pensione-135618.php
Σκέφτομαι πως στη νέα αντίληψη των πραγμάτων είναι εμφανές πλέον πως η κεντρική ιδέα είναι κυνηγήστε τους μ@λάκες πολίτες όπου τους βρείτε χωρίς έλεος. Εφόσον κάποιον υπήρξε μεγάλος κλέφτης, μεγάλο τομάρι, μεγάλος μπινές, έχει κάνει τη μπάζα του πολύ γερή για τις αδύνατες αγελάδες, δεν ξόδεψε ούτε λεπτό από τη ζωή του να ενδιαφερθεί για κάτι άλλο εκτός από το τομάρι του, έβλαψε και μόλυνε όσο μπορούσε τη ζωή του και όλο το περιβάλλον του και τώρα επιβραβεύεται πρώτον με ατιμωρησία και δεύτερο με εξασφάλιση όταν όλοι οι υπόλοιποι θα ψάχνουν να βρουν πως θα τη βγάλουν καθαρή. Αντίθετα άνθρωποι που ξόδεψαν τη ζωή τους με διάφορες ιδέες και αξίες οι οποίες δεν ήταν κερδοφόρες, δεν είχαν χρηματηστηριακή αξία, δεν χρησίμευαν γενικότερα σε μπίζνες και παιχνίδια τζογαδόρικα με τη ζωή των υπόλοιπων, θα τραβήξουν κουπί... Ας πρόσεχαν.
Η ψωνισμένη εξουσία δεν αντέχει καλωσύνες και αγαθοεργίες. Αντιπαθεί την επίδειξη ανθρωπισμού και συμπόνοιας. Η ενασχόληση με πράγματα που έχουν κάποια αξία ακόμα για να μας διαχωρίζουν από τα κτήνη, ονομάζεται λαϊκισμός. Ισως υπάρξει και κάποια μελλοντική νομοθεσία όπου θα τιμωρείται αυστηρά όποιος δείχνει καλωσύνη. Θα είναι ο φόρος του μ@λάκα που σας έλεγα. Να χάνει η πολιτεία λεφτά γιατί δέκα καραγκιόζηδες θέλουν αλλαγή στις κουρτίνες στο γραφείο και συχνότερο γυάλισμα στα παπούτσια τους είναι λογικό. Εχει ένα μεγαλείο εξουσίας. Να πας τώρα να δίνεις αίμα σε κάποιον που είχε ανάγκη, είναι σπατάλη και το κάνεις με δική σου ευθύνη. Δεν μπορεί να πληρώνει το κράτος τα μικρά σου βίτσια καλωσύνης. Τι είμαστε φιλανθρωπικό ίδρυμα?
Μήπως να αποφασίσουν οι ιταλοί αιμοδότες μαζί με το καθήκον τους να δίνουν αίμα, να πιούν και το αίμα σε μερικούς? Λέω μια σκέψη...



πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε μπορεί να σχολιάσει - περιλαμβάνει Ανώνυμους χρήστες. Διαγράφονται μόνο χυδαία σχόλια.

Δημοφιλής αναρτήσεις της τελευταίας εβδομάδας

Άγναντα
Χωριό
Άγναντα
Ιστορία
Άγναντα
Πλατεία
Γεφύρι
Πλάκας
Πλατεία
Ξάνθης
Παλαιά
Ξάνθη 1
Παλαιά
Ξάνθη 2
Είσοδος
Καπνικής