Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Να δεις τι μας έχουν για μετά…(εγκεφαλικά νεκροί τηλεοπτικοί αστέρες)



Ο ελληνικός λαός δεν αποφάσισε και πολύ περισσότερο δεν ερωτήθηκε ποτέ για τίποτα από όλα αυτά. που οι δανειστές  και οι υπηρέτες τους επιβάλουν στον Ελληνικό λαό.

Δεν υπάρχει καμιά πολιτική παράταξη που να είπε στη προεκλογική εκστρατεία «η αλήθεια είναι πως εμείς θα σας ξεκληρίσουμε, θα σας πατήσουμε κάτω και θα σας ξεπουλήσουμε μισοτιμής» γιατί δεν υπάρχει κανένας πολιτικός τόσο ανόητος ώστε να παραδεχτεί κάτι τέτοιο και να περιμένει να πάρει έστω και 1 ψήφο.
Όλοι με ψέμματα πλασαρίστηκαν. Ποντάροντας στην ελπίδα που είχε ο καθένας πως ίσως γινόταν το θαύμα και υπήρχε μια ελάχιστη δόση τσίπας πίσω από τα κλασσικά προεκλογικά τρικ.
Άλλοι που φαντασιονόντουσαν πως ίσως δεν είναι και τόσο χάλι η κατάσταση. Άλλοι που έλπιζαν ακόμα πως εκείνη θα τη σκαπουλάρουν. Ποιος μίλησε ποτέ σε όλη αυτή την ιστορία με ανοιχτά χαρτιά κι όχι ψεύτικες υποσχέσεις;
Ο ελληνικός λαός δεν γνωρίζει πως δημιουργήθηκε το χρέος με ονόματα, διευθύνσεις και τηλέφωνα όπως λέει και το ανέκδοτο. Τι συνέβη – με νούμερα – τουλάχιστον τα τελευταία είκοσι χρόνια (για παλιότερα άστο, χανόμαστε στη μετάφραση…) Ο απλός Έλληνας πολίτης δεν είναι οικονομολόγος, τραπεζικός, χρηματιστής, εκλέγει εκπροσώπους που υποτίθεται πως έχουν αυτές τις γνώσεις και τις ικανότητες για να μιλάνε κ.α.α στο Κοινοβούλιο και να ψηφίζουν κ.α.α και σύμφωνα με τα συμφέροντά του κι όχι τα συμφέροντα των δανειστών.
Αλλά πως να το κάνεις αυτό όταν ο πολιτικός κόσμος προσπαθεί να πείσει το λαό πως τα συμφέροντά του είναι ΤΑΥΤΟΣΗΜΑ με τα συμφέροντα των δανειστών; Εδώ υπάρχουν εγκεφαλικά νεκροί τηλεοπτικοί αστέρες που θεωρούν ότι όχι μόνο δεν πρέπει να βγάλουμε άχνα, αλλά πως πρέπει να είμαστε και αιώνια υποχρεωμένοι στους άγιους αυτούς και φιλάνθρωπους ανθρώπους της εσωτερικής και εξωτερικής τρόικας που μας έσωσαν. Και για να χρησιμοποιήσω τη φράση που έγινε πολύ της μόδας. Έπρεπε να μας πετάξουν στο φούρνο χωρίς χασομέρι και συζητήσεις για να δούμε τι εστί βερίκοκο.
Τα δικά μου νούμερα λοιπόν και όλων όσων μπορούν να σκέφτονται ακόμα, με μια ελάχιστη λογική, λένε πως ο λογαριασμός δεν θα βγει με κανένα τρόπο. Και το ξέρουν όλοι τώρα πια, αλλά ελπίζει ο καθένας να μη σκάσει στη μούρη του η τελική πράξη του δράματος.
Υπήρχε ένα παλιό ανέκδοτο όπου ένας χτυπάει κάποιον με το αυτοκίνητο και τον σκοτώνει. Φοβισμένος παίρνει το πτώμα και το πετάει κάτω από μια γέφυρα. Την ώρα που το πετάει περνάει ένα φορτηγό και το πατάει. Τρομαγμένος ο φορτηγατζής παίρνει το ταλαίπωρο πτώμα και το πετάει σε μια λίμνη που ήταν εκεί κοντά. Στη λίμνη πέρναγε μια βάρκα και χτυπάει το πτώμα. Ο βαρκάρης παίρνει το πτώμα κι έντρομος μη ξέροντας πως έγινε σε τέτοια κατάσταση φωνάζει το πρώτο βοηθειών και το πάνε στο νοσοκομείο. Μπαίνουν όλοι, γιατροί, νοσοκόμοι σε ένα δωμάτιο κλείνουν τη πόρτα και μετά από 10 λεπτά βγαίνει ένας γιατρός περίλυπος και λέει στο βαρκάρη που αγωνιούσε…
Δυστυχώς αγαπητέ μου, 10 λεπτά νωρίτερα αν μας τον είχατε φέρει θα ζούσε….
Ο επόμενος ακριβώς αυτό θα σας πει. Λίγο νωρίτερα να με είχατε ψηφίσει το πτώμα της Ελλάδας θα ζούσε. Για ένα τσακ δεν το προλάβαμε.



πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε μπορεί να σχολιάσει - περιλαμβάνει Ανώνυμους χρήστες. Διαγράφονται μόνο χυδαία σχόλια.

Δημοφιλής αναρτήσεις της τελευταίας εβδομάδας

Άγναντα
Χωριό
Άγναντα
Ιστορία
Άγναντα
Πλατεία
Γεφύρι
Πλάκας
Πλατεία
Ξάνθης
Παλαιά
Ξάνθη 1
Παλαιά
Ξάνθη 2
Είσοδος
Καπνικής