Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Ανδρείκελα επειδή το επέλεξαν.



Η  απόδραση από την πραγματικότητα είναι κάποιες φορές απαραίτητη και, έως έναν βαθμό, μια ευεργετική προσωπική διαδικασία... 

Το να ζει κάποιος στον κόσμο του υπήρξε ένα συνηθισμένο μοντέλο συμπεριφοράς, ειδικά την εποχή της «ευημερίας», τότε δηλαδή που με εύκολα δανεικά μπορούσε κάποιος να εμφανίζεται σαν αυτό που θα ήθελε να είναι. Σήμερα,  καλώς ή κακώς, η πραγματικότητα έχει πάψει να διακρίνεται από την ελαστικότητα με την οποία μας είχε συνηθίσει. Με άλλα λόγια, είναι πολύ πιο δύσκολο κάποιος να παραστήσει αυτό που δεν είναι.
  Υπ’ αυτήν την έννοια, ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του δεν πείθουν 
κανέναν στην προσπάθεια που καταβάλλουν να εμφανιστούν ότι δήθεν διαφωνούν, παλεύουν και ενδεχομένως «τσαμπουκαλεύονται» με τους δανειστές. Όλοι ξέρουν πια ότι η κυβέρνηση δίνει λόγο και για το τελευταίο…

«Σέντσι» στους υπαλλήλους της τρόικας. Ουσιαστικά, ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του είναι υπάλληλοι των υπαλλήλων των δανειστών.
  Αυτή είναι δυστυχώς η αλήθεια, και δεν μπορεί να αλλάξει με κανένα επικοινωνιακό κολπάκι. Όλοι γνωρίζουν (και απ’ όλους, καλύτερα ο Αντώνης Σαμαράς) ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να κάθεται ο πρωθυπουργός στην πρωθυπουργική του καρέκλα είναι η ικανοποίηση των όρων των δανειστών.
  Όπως είπαμε, η απόδραση ως προσωπική διαδικασία αποτελεί κάποιες φορές σωτήρια για τη διασφάλιση της ισορροπίας. Ενδεχομένως, στην περίπτωση Σαμαρά, κάποιου είδους απόδραση μπορεί να συμβάλει και στη διασφάλιση κάποιου ίχνους υστεροφημίας.
  Με πιο απλά λόγια, ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του είναι καταδικασμένοι να υπάρχουν στην εξουσία μόνο για όσο διάστημα μπορούν να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις του Βερολίνου και των λοιπών που συνθέτουν το κονσόρτσιουμ των δανειστών που κυβερνούν τη χώρα. Γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να δραπετεύσουν με κανέναν τρόπο από την οδυνηρή πραγματικότητα της ασφυκτικής πρόσδεσης στις γερμανικές επιθυμίες, την οποία οι ίδιοι επέλεξαν για τους εαυτούς τους και τη χώρα. Γνωρίζουν ότι είναι πια αργά για αντίσταση και πως το όποιο «όχι» τους απλώς θα σημάνει τη σύνθλιψή τους.



πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε μπορεί να σχολιάσει - περιλαμβάνει Ανώνυμους χρήστες. Διαγράφονται μόνο χυδαία σχόλια.

Δημοφιλής αναρτήσεις της τελευταίας εβδομάδας

Άγναντα
Χωριό
Άγναντα
Ιστορία
Άγναντα
Πλατεία
Γεφύρι
Πλάκας
Πλατεία
Ξάνθης
Παλαιά
Ξάνθη 1
Παλαιά
Ξάνθη 2
Είσοδος
Καπνικής