Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΑΥΤΟΙ, ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΡΕ ΦΟΥΚΑΡΙΑΡΗ....



Ο εθισμένος στη τρομολαγνεία δημοσιοκάφρος (ένας εκ των πολλών) κοιτάζει το συνομιλητή και μ΄εκείνο το γνωστό γουρλομένο μάτι, που εμείς οι φυσιολογικοί άνθρωποι το κάνουμε μόνο όταν κοιτάμε ταινίες τύπου "εξορκιστής", και του λέει. Το διανοείσαι? Εχουμε  δυο εκατομμύρια συνταξιούχους. Δυο  εκατομμύρια άνθρωποι που παίρνουν σύνταξη!
Οπου  φυσικά στο μυαλό αυτού του απίστευτου πλάσματος, σύνταξη δεν σημαίνει ότι έχουμε δυο εκατομμυρια ανθρώπους που δούλεψαν και θεμελίωσαν δικαίωμα ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΟΙ ΕΙΧΑΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥΣ,

αλλά πιθανότατα σημαίνει, πως έχουμε δυο εκατομμύρια επί πλέον λαμόγια που έχουν το απύθμενο θράσος να θέλουν να πάρουν σύνταξη, από τα λεφτά τους. Αν είχαν ίχνος  αξιοπρέπειας όλοι αυτοί, με το που θα έβγαινε η σύνταξη θα έπρεπε να την καταθέσουν στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας!!!!
Και καλά αυτός το λέει  γιατί πληρώνεται πολύ γερά για να λέει τέτοια μαργαριτάρια. Εσύ βρε κακόμοιρε που σου γυρίζει αμέσως  το μάτι και τσιμπάς σαν χάνος τη κάθε αηδία που λέει το χαζοκούτι. Εσύ δηλαδή δεν ξέρεις  πως όταν κάποιος εργάζεται, σύμφωνα με τους νόμους, δικαιούται σύνταξη και εφόσον -δεν πέθαίνουν κιόλας- έχουμε αυτό τον αριθμό συνταξιούχων? Πόσο άχυρο πρέπει να έχεις στο κεφάλι για  να σκεφτείς τον κυρ Μήτσο σαν μαφιόζο που μπουκάρει στο ταμείο και ληστεύει τα λεφτά που δεν του ανήκουν?
Κι επειδή κάποιοι ίσως  βιαστούν να πουν για τις συντάξεις μαϊμου κλπ, είμαι σίγουρη πως το όραμα των μνημονιολάγνων δεν είναι τόσο απλό. Να  συμμαζέψουμε όσους κάνουν λαμογιές. Τείνει πολύ περισσότερο στις γενικές εκκαθαρίσεις  πληθυσμών και θεωρούν αυτονόητο,  ότι έντιμος θα ήταν ο λαός μας, αν όλοι αύριο το πρωί μπαίναμε στην ουρά μπροστά στο Μαξίμου και καταθέταμε υπερ πίστεως και πατρίδος,  μισθούς, συντάξεις, το κομπόδεμά μας (όσοι έχουν ακόμα), τα ασημικά μας, το χαρτηζηλίκι των παιδιών, και γενικότερα ότι υπάρχει ακόμα και κινείται.
Οπότε μέσα στο μυαλό του  κάνει πρωτοποριακούς συνδυασμούς. Αφού  έχουμε δυο εκατομμύρια άνεργους, δεν είναι δυνατόν οι ηλικιωμένοι να παίρνουν σύνταξη. Αφού  έχουμε τόσους υποταγμένους καραπαζοεισπράκτορες, που ότι και να τους κάνεις σκύβουν το κεφάλι,  δεν είναι δυνατόν μερικοί θρασύτατοι να κάνουν απεργία , αφού  υπάρχει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού που πείθεται πως η φωτιά της κόλασης στην άκρη του τούνελ είναι το φως το αληθινό δεν μπορεί να έχεις όλους αυτούς  - πως τους είπαμε - πρόθυμους ηλίθιους που ακόμα τολμάνε να εναντιώνονται σ΄αυτό το αριστούργημα του πολιτισμού μας που ονομάζεται δόγμα του σοκ!
Εσύ όμως που είσαι τόσο πολύ  βυθισμένος στη σιωπή, απέναντι σε όλους όσους σου έχουν βάλει τη μπότα στη μουρη και σε πατάνε, που βρίσκεις το κέφι και ξεπετάγεσαι μπροστά στη κάμερα για να διαμαρτυρηθείς συνέχεια για τους συμπολίτες που απεργούν, διαμαρτύρονται, απαιτούν μισθό ή σύνταξη, φωνάζουν για τα δικαιώματά τους κλπ. Τυρόπιτα σε κερνάνε με καφέ? Να στη δώσω εγώ ρε φίλε. Ολα τα καφενεία 1,80 την έχουν  βάλει προσφορά. Μια  ώρα περπάτημα να έκανες και να κοίταζες κάτω στο δρόμο 1,80 θα το έβρισκες!!



πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε μπορεί να σχολιάσει - περιλαμβάνει Ανώνυμους χρήστες. Διαγράφονται μόνο χυδαία σχόλια.

Δημοφιλής αναρτήσεις της τελευταίας εβδομάδας

Άγναντα
Χωριό
Άγναντα
Ιστορία
Άγναντα
Πλατεία
Γεφύρι
Πλάκας
Πλατεία
Ξάνθης
Παλαιά
Ξάνθη 1
Παλαιά
Ξάνθη 2
Είσοδος
Καπνικής