Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΔΟΘΗΚΕ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΧΑΚΗ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΩΣ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΥΣ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΥΣ ΤΗΣ ΚΡΙΜΑΙΑΣ. “ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΟΥΤΑΡΕΤΕ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΒΡΕΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!”

Η Ευρωπαική ένωση έχει δώσει εντολή να απελαύνονται οι Ρώσοι αξιωματούχοι…
Σύμφωνα  με αποκλειστικές πληροφορίες του makeleio.gr, που προέρχονται από αρχές ασφαλείας , κρίνουν τους Ρώσους που έρχονται Ελλάδα “Persona non grata” , τους συλλαμβάνουν στο αεροδρόμιο και τους απελαύνουν όλους.
Στην Κατεχάκη σήμερα,  δώσανε εντολή τηλεφωνικώς να περάσουν στο σύστημα όλους τους αξιωματούχους της Κριμαίας ως ανεπιθύμητους στην Ελλάδα , ήτοι να τους συλλαμβάνουν και να τους απελαύνουν σε περίπτωση που βρεθούν στην χώρα μας.
Μάλιστα κάποιοι αστυνομικοί αντεδρασαν ως προς την τηλεφωνικη εντολη μιας και δεν τους εχει αποσταλει καποιο επίσημο εγγραφο το οποιο αναφερει τους λογους.
Πατά ταύτα  η διαδικασια εγινε. Η πληροφορία που σας μεταφέρει το makeleio.gr είναι απολύτως διασταυρωμένη. 
Το ερώτημα είναι : Τι γίνεται με αυτούς που είναι ήδη στην Ελλάδα;  Τους διώχνουν και αυτούς; Με λίγα λόγια όπως αντιλαμβάνεστε η Ελλάδα πάει να ανοίξει πόλεμο με τη Ρωσία.
Και δεν τους στηρίξαμε και θα ανοίξουμε πόλεμο με τους Ρώσους.
Πούτιν: Η Κριμαία επιστρέφει εκεί που ανήκει – Θα απαντήσουμε στις κυρώσεις
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν είπε σε ένα συγκεντρωμένο πλήθος μπροστά στα τείχη του Κρεμλίνου, στην Κόκκινη Πλατεία, ότι η Κριμαία, η Αυτόνομη Δημοκρατία της Ουκρανίας, επιτέλους επιστρέφει εκεί όπου ανήκει. «Η Κριμαία και η Σεβαστούπολη επιστρέφουν στις. . . δικές τους ακτές, στη βάση τους, στη Ρωσία!», είπε ο Πούτιν απευθυνόμενος σε ένα πλήθος που φώναζε ρυθμικά «Ρωσία!» και «Πούτιν!» λίγη ώρα αφότου υπέγραψε ένα κείμενο με το οποίο η χερσόνησος αυτή της Μαύρης Θάλασσας εντάσσεται στη Ρωσική Ομοσπονδία.
Η Σεβαστούπολη της Κριμαίας είναι η βάση του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού.
Ο Πούτιν έκλεισε την ομιλία του στην Κόκκινη Πλατεία με το σύνθημα «Δόξα στη Ρωσία!».
Η Ρωσία επέκρινε έντονα σήμερα την Ευρωπαϊκή Ένωση διότι επέβαλε κυρώσεις σε βάρος Ρώσων αξιωματούχων και βουλευτών που συμμετείχαν στις προσπάθειες με σκοπό η Αυτόνομη Δημοκρατία της Κριμαίας της Ουκρανίας να αποσπαστεί από αυτήν και να γίνει τμήμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Η Μόσχα προειδοποίησε ότι θα προβεί σε αντίποινα. Τυχόν «απόπειρες να παραδοθούν μαθήματα στη Ρωσία με τη γλώσσα της ισχύος, με τον εκφοβισμό Ρώσων πολιτών διαμέσου κυρώσεων, δεν θα οδηγήσουν πουθενά», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του. «Η υιοθέτηση περιοριστικών μέτρων δεν είναι δική μας επιλογή· όμως είναι σαφές ότι η επιβολή κυρώσεων εναντίον μας δεν θα μείνει χωρίς την προσήκουσα απάντηση από τη ρωσική πλευρά», πρόσθεσε στην ανακοίνωση του το ΥΠΕΞ της Ρωσίας.
Οι νέες, φιλορωσικές αρχές της Κριμαίας εξετάζουν το ενδεχόμενο να πάρουν πίσω ορισμένες εκτάσεις τις οποίες κατέλαβαν “παρανόμως” οι Τάταροι της περιοχής, ανακοίνωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της χερσονήσου, Ρουστάμ Τεμιργκάλιεφ. “Θα τους ζητήσουμε να απελευθερώσουν ένα τμήμα των εδαφών (που κατέχουν) γιατί το χρειαζόμαστε για τα κοινωνικά προγράμματά μας” είπε ο Τεμιργκάλιεφ στο ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti. Όπως υποστήριξε, πολλές εκτάσεις, κυρίως στη Συμφερόπολη, την πρωτεύουσα της χερσονήσου, έχουν καταληφθεί παράνομα από τους Τατάρους.
Οι Τάταροι, η μουσουλμανική μειονότητα που αποτελεί το 12-15% του πληθυσμού της περιοχής, μποϊκοτάρισαν το δημοψήφισμα της Κυριακής για την ένωση της Κριμαίας με τη Ρωσία.
Το 1944 οι Τάταροι της Κριμαίας, χαρακτηρισμένοι ως συνεργάτες των Ναζί, εξορίστηκαν μαζικά στην κεντρική Ασία, κατ’ εντολή του Ιωσήφ Στάλιν. Τους δόθηκε η άδεια να επιστρέψουν στη χερσόνησο μετά το 1989. Σε κάποιες περιπτώσεις εγκαταστάθηκαν σε εκτάσεις που δεν τους ανήκαν πλέον αφού μετά τον διωγμό τους είχαν δοθεί σε άλλους.
Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι η ένωση της Κριμαίας με τη Ρωσία, που σφραγίστηκε σήμερα με την υπογραφή μιας συμφωνίας μεταξύ του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και της ρωσόφωνης πολιτικής ηγεσίας της χερσονήσου, “αντίκειται στο διεθνές δίκαιο”. “Η ενσωμάτωση (της Κριμαίας) στη Ρωσική Ομοσπονδία είναι —και είμαστε απολύτως πεπεισμένοι για αυτό— αντίθετη με το διεθνές δίκαιο”, υπογράμμισε η Μέρκελ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Πέδρο Πάσους Κοέλιου. “Το λεγόμενο δημοψήφισμα (της Κυριακής στην Κριμαία) ήταν αντίθετο με το διεθνές δίκαιο, η διακήρυξη της ανεξαρτησίας που ήταν έκανε δεκτή (την Δευτέρα) ο Ρώσος πρόεδρος ήταν αντίθετη με το διεθνές δίκαιο”, συνέχισε η καγκελάριος, τονίζοντας ότι την άποψη αυτή την συμμερίζονται επίσης το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.
Η Μέρκελ τόνισε ωστόσο ότι, παράλληλα με τις κυρώσεις που έχουν ληφθεί σε βάρος της Μόσχας, θα πρέπει να συνεχιστεί ο διάλογος με τη Ρωσία για την εξεύρεση μιας λύσης.
Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον προειδοποίησε τη Ρωσία ότι θα υποστεί τις συνέπειες για την “απολύτως απαράδεκτη” προσπάθεια της να προσαρτήσει την Κριμαία η οποία συνιστά “κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου”. “Είναι απολύτως απαράδεκτο να χρησιμοποιεί η Ρωσία βία για να αλλάξει τα σύνορα, με βάση ένα ψευτοδημοψήφισμα που διεξήχθη υπό την απειλή των όπλων. Ο πρόεδρος Πούτιν δεν πρέπει να έχει καμία αμφιβολία ότι η Ρωσία θα αντιμετωπίσει πιο σοβαρές συνέπειες και εγώ θα πιέσω τους Ευρωπαίους ηγέτες να συμφωνήσουμε περαιτέρω μέτρα, όταν θα συναντηθούμε, την Πέμπτη”, πρόσθεσε.
Έκκληση για μια “ισχυρή και συντονισμένη” απάντηση εκ μέρους της Ευρώπης έκανε και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ. “Η Γαλλία δεν αναγνωρίζει ούτε τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος, ούτε την ένωση της περιοχής αυτής της Ουκρανίας με τη Ρωσία”, τόνισε. Για “σοβαρή αρνητική εξέλιξη” έκανε λόγο η Ιταλία, μία από τις στενότερες συμμάχους της Ρωσίας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η προσάρτηση της Κριμαίας “αποξενώνει ακόμη περισσότερο τη Ρωσική Ομοσπονδία από τη διεθνή κοινότητα και προμηνύει τη σοβαρή απομόνωση” της Μόσχας, είπε η υπουργός Εξωτερικών Φεντερίκα Μογκερίνι προβλέποντας ότι τις επόμενες ημέρες θα επιβληθούν νέες κυρώσεις στη χώρα.
Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε σήμερα “αρπαγή εδαφών” τις ενέργειες της Μόσχας στην Κριμαία, υπογραμμίζοντας ότι η Ουάσινγκτον δεσμεύεται να προασπίσει την ασφάλεια των συμμάχων της στο ΝΑΤΟ που συνορεύουν με τη Ρωσία. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Βαρσοβία μετά τις επαφές που είχε με τον πρωθυπουργό της Πολωνίας Ντόναλντ Τουσκ, ο Μπάιντεν τόνισε ότι οι εγγυήσεις για την συλλογική ασφάλεια παραμένουν η θεμελιώδης αρχή του ΝΑΤΟ και ότι η χώρα του θα κάνει ενέργειες για την ενδυνάμωση της Συμμαχίας στο μέλλον. Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος τόνισε ότι η Ουάσινγκτον διατηρεί τη δέσμευσή της να ολοκληρώσει την ανάπτυξη ενός αμυντικού πυραυλικού συστήματος στην Πολωνία μέχρι το 2018. Αναφερόμενος στη Ρωσία, είπε ότι εάν προχωρήσει στο σχέδιό της για ενσωμάτωση της Κριμαίας στα εδάφη της, τότε θα υποστεί επιπλέον κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ. “Η Ρωσία παρουσίασε μια σειρά επιχειρημάτων για να δικαιολογήσει αυτό που δεν αποτελεί παρά μια αρπαγή εδαφών. Η πολιτική και οικονομική απομόνωση της Ρωσίας θα ενταθεί εάν συνεχίσει την ίδια πορεία”, τόνισε.
Από την πλευρά του ο Τουσκ είπε ότι η επέμβαση της Ρωσίας στην Κριμαία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη διεθνή κοινότητα. “Η προσάρτηση της Κριμαίας δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη διεθνή κοινότητα, συμπεριλαμβανομένης της Πολωνίας. Μέσα σε μια στιγμή αλλάζουν τα σύνορα της χώρας (σ.σ. της Ουκρανίας) και η γεωπολιτική κατάσταση σε αυτήν την περιοχή του κόσμου”, υπογράμμισε ο Πολωνός πρωθυπουργός. “Οι ενέργειες της Ρωσίας στην Κριμαία συνιστούν μια πρόκληση για όλον τον ελεύθερο κόσμο”, τόνισε ο Τουσκ. Κατά την παραμονή του στη Βαρσοβία ο Μπάιντεν αναμένεται ότι θα συζητήσει με Πολωνούς αξιωματούχους διάφορους τρόπους με τους οποίους οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να βοηθήσουν την ευρύτερη περιοχή ώστε να μην εξαρτάται σε τόσο μεγάλο βαθμό από το ρωσικό πετρέλαιο και το φυσικό αέριο καθώς και το πώς θα περιοριστεί η δυνατότητα της Μόσχας να χρησιμοποιεί τα ενεργειακά αποθέματά της ως μοχλό άσκησης πίεσης.
Σύμφωνα με έναν υψηλόβαθμο Αμερικανό αξιωματούχο που συνοδεύει τον αντιπρόεδρο στο ταξίδι του, πρόκειται επίσης να συζητηθούν “τα επόμενα βήματα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ για να διασφαλίσουν την ασφάλεια της Πολωνίας, της Βαλτικής και των άλλων χωρών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας”. Οι επαφές του με την πολωνική ηγεσία, τον πρωθυπουργό Τουσκ και τον πρόεδρο Μπρόνισλαβ Κομορόφσκι, έχουν ως στόχο “πάνω απ’ όλα να καθησυχάσουν τους συμμάχους μας που ανησυχούν βαθύτατα από τις επιθετικές ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία”, πρόσθεσε. Το απόγευμα ο Μπάιντεν θα συναντηθεί επίσης με τον πρόεδρο της Εσθονίας Τόμας Χέντρικ Ίλβες, ο οποίος βρίσκεται επίσης στη Βαρσοβία, και κατόπιν θα αναχωρήσει για το Βίλνιους όπου θα συνεχίσει αύριο τις διαβουλεύσεις του με την πρόεδρο της Λιθουανίας Ντάλια Γκριμπαουσκάιτε και τον Λετονό ομόλογό της Άντρις Μπέρζινς.



πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε μπορεί να σχολιάσει - περιλαμβάνει Ανώνυμους χρήστες. Διαγράφονται μόνο χυδαία σχόλια.

Δημοφιλής αναρτήσεις της τελευταίας εβδομάδας

Άγναντα
Χωριό
Άγναντα
Ιστορία
Άγναντα
Πλατεία
Γεφύρι
Πλάκας
Πλατεία
Ξάνθης
Παλαιά
Ξάνθη 1
Παλαιά
Ξάνθη 2
Είσοδος
Καπνικής