Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Γαργάλατα...

Στα βαθειά νερά της πολιτικής μπαίνει τοΠοτάμι, δηλαδή ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης(διότι ο κ. Δήμου φέρεται να κρατάει κάποιες αποστάσεις, δυσαρεστημένος γαρ - περίεργον! διότι ο κ. Δήμου σπανίως είναι δυσαρεστημένος από κάτι κι ουδέποτε ξινός, αλλά πάντα προσηνής κι ευπροσήγορος!). Διαπίστωσε λοιπόν ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης ότι «η Κύπρος πηγαίνει καλά!». 
Πολύ εύστοχη παρατήρηση, δεδομένου ότι με 16 δισ. ΑΕΠ (όλο κι όλο) η Κύπρος, διαθέτει τη φερώνυμη τράπεζα (τη μόνη που της απέμεινε) προς την οποίαν οι καθυστερούμενες οφειλές ανέρχονται στα 19 δισ.! Μια χαρά πάει, ή μάλλον την πάνε την Κύπρο!
Στα ίδια βαθειά νερά όχι της πολιτικής, αλλά τηςπολιτικής ανάλυσης κινείται όπως πάντα ο κ.Πρετεντέρης. Ο οποίος, εις ό,τι αφορά το πρόβλημα του γάλατος, αντιπαρέβαλλε τους τρεισήμισι χιλιάδες αγελαδοτρόφους με τα δέκα εκατομμύρια των καταναλωτών, λέγοντας ότι δεν μπορεί το συμφέρον των πρώτων να υπερέχει...
του συμφέροντος των δεύτερων, αναγκάζοντας ούτω πώς δέκα εκατομμύρια Ελληνες να πληρώνουν τοτρίτο ακριβότερο γάλα στην Ευρώπη! Απ’ ό,τι φαίνεται (ως φαίνεται) ότι έχει καταλάβει ο αναλυτής, τηντιμή του γάλατος στην Ελλάδα (και στον κόσμο) τη διαμορφώνουν οι... αγελαδοτρόφοι!!!
Κατόπιν τούτου , Μαρξ, Κέυνς και Γκαλμπραίηθ σχίζουν τα πτυχία τους, πίνουν το γάλα τους και πάνε για επανεκπαίδευση στην ΤΡΑΣΤ ΓΑΡΓΑΛΑΤΑ Α.Ε. η ΜΙΚΡΗ ΟΛΛΑΝΔΕΖΑ.
Μεγάλες προόδους η επιστήμη στις μέρες μας.
Στα πολύ βαθειά νερά την πολιτικής (στον πυθμένα) και ο κ. Φώτης Κουβέλης: «Ορισμένοι θα ήθελαν τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ εκτός πολιτικού παιχνιδιού» παραπονείται (μιλώντας στο τρίτο πρόσωπο για τον εαυτό του) στον εαυτό του ο κ. Κουβέλης. Fortuna vitrea est, η τύχη είναι σαν το γυαλί, tum cum splendet frangitur, εκεί που λαμποκοπάει, σπάει! όπως θα έλεγε και ο κ. Καρατζαφέρης.
Ουπς! Συγγνώμη που διακόπτω τη ροή του προγράμματός μας, αλλά θέλει να κάνει μια παρέμβαση επί προσωπικού ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Κασσής!
Σας ακούμε!
«Βασανίζομαι, υποφέρω! Βασανίζομαι, υποφέρω!». Σας ακούσαμε! Ευχαριστούμε!
Ο εν λόγω βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, καθώς και... ομογάλακτοι βουλευτές απ’ το μαντρί της Ν.Δ., όπως ο κ.Τζαμτζής, αρνούνται να υποστηρίξουν με την ψήφο τους τις άτιμες πολιτικές της Τρόικας και της κυβέρνησής τους για το γάλα!  
Με αποτέλεσμα, όπως κάποτε κινδύνευε η κυβέρνηση Ανδρέα να πέσει για ένα κωλόσπιτο, να κινδυνεύει τώρα η κυβέρνηση Σαμαροβενιζέλου να πέσει για ένα κωλόγαλα! Μεγάλο το δίκιο τους, Μπορεί με την ψήφο τους να υποσιτίζονται 500.000 παιδιά, αλλά δεν πρέπει να τους λείψει το γάλα, μπορεί 3 στα 10 ελληνικά νοικοκυριά να πεινάνε, αλλά το γάλα πρέπει να το πληρώνουν δέκα λεπτά φθηνότερο, μπορείγια αυτά τα δέκα λεπτά ένας κλάδος παραγωγής, μάλιστα πρωτογενούς, να τιναχθεί στον αέρα, μπορεί ως εκ τούτου χιλιάδες νέοι άνεργοι να προστεθούν στους ήδη υπάρχοντες, αλλά το γάλα δεν πρέπει να λείψει απ’ τους μη έχοντες να το αγοράσουν, τους χρεωκοπημένους και τους φτωχούς.
Μπορεί αυτή η συμμορία των ανδρεικέλων της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ να σας έχουν λυσσάξει στους φόρους, μπορεί να ψήφιζαν λυσσασμένα όλα τα μέτρα που έκαναν τη ζωή των Ελλήνων αβίωτη, αλλά, όλα κι όλα, για το γάλα θα δείξουν χαρακτήρα!!!
Τον αισχρό χαρακτήρα εκείνων που κοκορεύονται κι ύστερα ξαναμπαίνουν στο κοπάδι και ψηφίζουν κατά συνείδησιν κοπαδίτη, ουραγού, υπομείονα και ξεφτελισμένου. Για το γάλα, ρε γαμώτο! Σου αρπάζω το σπίτι, σου κάνω τη ζωή νταλκά και τη δουλειά χαλκά, αλλά για το γάλα, όλα κι όλα και no pasaran! Ζήτω ο Τόμσεν, ζήτω η Μέρκελ, ζήτω κι ο Τζαμτζής! Σου μειώνει 30-40% το εισόδημα ο Σαμαράς, σου αυξάνει εφτά φορές τη φορολόγηση ακινήτων, σου μονιμοποιεί τα χαράτσια επ’ αόριστον κι ύστερα σου δίνει έναφιλεύσπλαχνο επίδομα κάποιων ψιλών εφ’ άπαξ - να ’σαι κι ευχαριστημένος, ο Θεός μήνες να σου κόβει και να του δίνει μέρες. Ως τις εκλογές.  
Σαν να δίνει ο βιαστής στο θύμα του ένα περμπουάρ και να ’ναι κι ευχαριστημένο το αγνώμον θύμα. Εναπερμπουάρ, μωρό μου, για να γίνει μια νέα αρχή στη σχέση μας. Αλλωστε, εσύ φταις, μαζί τα φάγαμε, τα ήθελε ο κώλος σου. Αυτήν την υψηλού ήθους πολιτική ακολουθεί η κυβέρνηση, αυτό ονομάζει «έναν τόνο αισιοδοξίας», για να καταλάβει η κοινωνία ότι ώς εδώ ήταν τα βάσανά μας, ότι τρίτο μνημόνιο δεν υπάρχει, ότι δεν έρχεται η ενοικιαζόμενη εργασία, ότι δεν θα φάνε οι Γερμανοί την Εθνική Τράπεζα, ότι δεν θα έρθουν νέα μέτρα, λες και όσα έως τώρα έχουν ληφθεί δεν τα συνεπάγονται. 
Αυτός είναι «ο εκτσογλανισμός της πολιτικής ζωής», που έλεγε ο κ. Βενιζέλος για τον κ. Τσίπρα, κρίνοντας εξ ιδίων ο Μπενύτο, τα αλλότρια. Αυτή η υποκρισία, να μιλάει δέκα μέρες τώρα η χώρα για μιαςδεκάρας γάλα κι ένα γλίσχρο επίδομα, ενώ της έχουν βουτήξει τον Ολυμπο και της έχουν ξεσχίσει την Ακρόπολη. 
Διυλίζει η προπαγάνδα τον κώνωπα και μας χώνει στο μάτι τον ελέφαντα, τον κροκόδειλο κι ένα σύνταγμα αράχνες ταραντούλα - τέλεια!

Αλλά το πιο τέλειο είναι άλλο. Κατά την ιερή έξοδο του Μεσολογγίου, κάποια στιγμή, στη μέση της κολόνας που έβγαινε, κάποιοι (φοβήθηκαν; ή βαλτοί;) άρχισαν να φωνάζουν: πίσω, πίσω! Κι έγινε η έξοδος μαλλιά κουβάρια, χαλάσθηκαν πολλές ψυχές απ’ το επαναστατημένο καρκατσουλιό, αλλά δεν χαλάστηκε η ψυχή του αγώνα. Δυνάμωσε...



πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε μπορεί να σχολιάσει - περιλαμβάνει Ανώνυμους χρήστες. Διαγράφονται μόνο χυδαία σχόλια.

Δημοφιλής αναρτήσεις της τελευταίας εβδομάδας

Άγναντα
Χωριό
Άγναντα
Ιστορία
Άγναντα
Πλατεία
Γεφύρι
Πλάκας
Πλατεία
Ξάνθης
Παλαιά
Ξάνθη 1
Παλαιά
Ξάνθη 2
Είσοδος
Καπνικής