Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Νέα σφαλιάρα για τους ιδοκτήτες αυτοκινήτων - Διώχνουν τα τεκμήρια, φέρνουν φόρο...κατοχής!

Με μεγάλη ευκολία, τα κυβερνητικά στελέχη φέρονται να έχουν αποφασίσει την κατάργηση των τεκμηρίων για το 2015.  Προσοχή όμως, το...τυρί μπορεί να κρύβει...
φάκα. Ήδη έχουν πέσει στο τραπέζι προτάσεις για θέσπιση «φόρου κατοχής» έτσι ώστε να σταματήσει το φαινόμενο της κατάθεσης πινακίδων.  Θα κρύβει «τσουχτερές» εκπλήξεις το περιουσιολόγιο;  Η απάντηση  προσεχώς…
Χρόνια  τώρα εισαγωγείς, έμποροι ΙΧ και καταναλωτές προσπαθούν να ανατρέψουν τα άδικα και εξωπραγματικά τεκμήρια που επιβάλλονται στα αυτοκίνητα και τα σκάφη-βάρκες.
 Μάλιστα πριν λίγους μήνες ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στην τηλεοπτική εκπομπή «Ενικός» ανακοίνωσε η κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης καθώς θα είναι έτοιμο το περιουσιολόγιο στο οποίο θα αναγράφονται η κινητή και ακίνητη περιουσία όλων των φορολογουμένων.
Είναι ξεκάθαρο πως τα ακίνητα που θα καταγραφούν θα φορολογούνται βάσει της αντικειμενικής τους αξίας που θα ορίσει το υπουργείο Οικονομικών.
Ωστόσο η μεγάλη έκπληξη αναμένεται να έρθει από την κινητή περιουσία που περιλαμβάνει αυτοκίνητα, σκάφη-βάρκες, ελικόπτερα μέχρι και ιδιωτικά τζετ.
Ο λόγος που αναφερόμαστε σε έκπληξη έχει να κάνει με το γεγονός πως κάποιο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών έριξε στο τραπέζι την πρόταση που αφορά ειδικά τα αυτοκίνητα και τα σκάφη ώστε το κράτος να σταματήσει να «αιμορραγεί» οικονομικά.
Η πρόταση περιλαμβάνει τη φορολόγηση των αυτοκινήτων και των σκαφών ως πάγιων περιουσιακών στοιχείων ασχέτως αν οι ιδιοκτήτες τους έχουν καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας ή τις άδειες εκτέλεσης πλόων τους!
Αν υιοθετηθεί η συγκεκριμένη πρόταση τότε όλοι οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που έχουν καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας τους αλλά και οι κάτοχοι σκαφών-βαρκών που έχουν καταθέσει τις άδειες πλόων τους εκεί που τα αυτοκίνητά και σκάφη-βάρκες τους ήταν αφορολόγητα ξαφνικά θα φορολογούνται ως πάγια περιουσιακά στοιχεία!
Με λίγα λόγια από την φορολογική ατέλεια ξαφνικά θα αποτελούν πάγια περιουσιακά στοιχεία που φορολογούνται.
Αλλωστε είναι γνωστό πως όταν κάποιος κάτοχος αυτοκινήτου ή σκάφους καταθέτει την άδεια με την αιτιολογία της προσωρινής ακινησίας δεν αναγράφεται καθόλου στην φορολογική δήλωση. Με το περιουσιολόγιο αυτό δεν θα συμβαίνει καθώς θα καταγράφονται κανονικά ασχέτως αν δεν κυκλοφορούν.
Ωστόσο ο τρόπος φορολόγησής τους ακόμη δεν έχει γίνει γνωστός αλλά το στέλεχος που εισηγήθηκε το συγκεκριμένο μέτρο το παρουσίασε ως αντίμετρο στην αθρόα κατάθεση πινακίδων κυκλοφορίας των ΙΧ και αδειών πλόων στα σκάφη-βάρκες.

Οπως και να έχει το θέμα φαίνεται πως οι απώλειες που έχουν καταγραφεί στον κρατικό προϋπολογισμό ύψους εκατοντάδων εκατ. ευρώ το 2013 έχει ανησυχήσει ιδιαίτερα τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών τη στιγμή που πάνω από 1,1 εκατ. πινακίδες έχουν κατατεθεί στις εφορίες  ώστε οι ιδιοκτήτες τους να γλιτώσουν τα υπέρογκα τεκμήρια, τα Τέλη Κυκλοφορίας, το Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης (πάνω από 2 λίτρα) αλλά και την υποχρεωτική ασφάλιση ακόμη και αν δεν τα κυκλοφορούν...



πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε μπορεί να σχολιάσει - περιλαμβάνει Ανώνυμους χρήστες. Διαγράφονται μόνο χυδαία σχόλια.

Δημοφιλής αναρτήσεις της τελευταίας εβδομάδας

Άγναντα
Χωριό
Άγναντα
Ιστορία
Άγναντα
Πλατεία
Γεφύρι
Πλάκας
Πλατεία
Ξάνθης
Παλαιά
Ξάνθη 1
Παλαιά
Ξάνθη 2
Είσοδος
Καπνικής