Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Τρόικα: «γωνιακό μαγαζάκι που εξυπηρετεί ιδιωτικά συμφέροντα».

Δεν έχει πλέον αξία να γράφει κανείς. Έχει αξία μόνο να τους βρίζει όπου τους πετύχει. Οι λέξεις έχουν αξία μόνο αν είναι χαραγμένες σε πέτρες. Γράψαμε και γράψαμε εκατομμύρια λέξεις για όσα ζούμε. Ε και; Τι έγινε; Τίποτα δεν έγινε. Ξεθυμαίναμε και περιμέναμε. Και περιμένουμε ακόμη. Τα αθλιότερα.
Όμως αυτά τα σαπρόφυτα είχαν τουλάχιστον την ειλικρίνεια επί τόσο καιρό να δηλώνουν ότι στηρίζουν την Τρόικα και τις πολιτικές της. Θεωρούσαν μαγκιά τους να κάνουν διαγωνισμό γλειψίματος στον κάθε ξεπλυμένο Τόμσεν. Υπάρξεις όλες τους σκέτο βάρος πάνω στη Γη.

Κανένα όφελος, πέρα από την ικανοποίηση των μωροφιλοδοξιών τους και της βουλιμίας τους.
Τώρα όμως αυτά τα ίδια σαπρόφυτα που τρέφονται από τον ετοιμοθάνατο κοινωνικό ιστό, τις νεκρές ελπίδες και τα ψόφια βλέμματα των –κατ’ ευφημισμόν – πολιτών βγαίνουν να καταγγείλουν ότι η Τρόικα είναι «γωνιακό μαγαζάκι που εξυπηρετεί ιδιωτικά συμφέροντα». Γιατί ρε σαπρόφυτο, εσύ δηλαδή τι εξυπηρετείς καθώς υπακούς ως εκπαιδευμένη φώκια τις εντολές των τροϊκανών;
Σε τι είπες «όχι»; Ακόμη κι αύριο αν σου φέρουν να ψηφίσεις ή να υπογράψεις νέα μέτρα, θα το κάνεις χτυπώντας την ουρά σου, χαρούμενη φώκια, για να πάρεις ένα ψάρι δώρο. Γιατί δεν φεύγεις από την κυβέρνηση; Γιατί δεν παραιτείσαι από βουλευτής να πας να δουλέψεις να πληρώσεις ΟΑΕΕ, να μείνεις άυπνος για χρέη, να σε εκβιάσουν με κατάσχεση; Πες!
Και οι άλλοι. Οι κωλογλείφτες του Φούχτελ που έτρεχαν τα σάλια τους όποτε τον έβλεπαν και χειροκροτούσαν όρθιοι τις προτάσεις του για ξεπούλημα υπηρεσιών των Δήμων. Αυτοί οι θλιβεροί νεοπασόκιοι δημαρχούληδες, προσωπικές επιλογές του Γιώργου Παπανδρέου την εποχή που έκανε δηλώσεις από το διάδρομο του γυμναστηρίου του, τώρα βγάζουν ανακοινώσεις κατά του μνημονίου. Έτσι, στο άσχετο. Για να πάρουν κάνα ψηφουλάκι, μήπως και παραμείνουν στα δημαρχεία τους. Τοπικοί εκπρόσωποι της Μέρκελ.
Αυτοί οι ίδιοι που βιάζονταν να υπογράψουν συμφωνίες με τον Φούχτελ για να δώσουν στην ξευτίλα τη διαχείριση των απορριμμάτων σε γερμανικές εταιρείες, κάνουν τώρα τους αντιμνημονιακούς, για να εκλεγούν ξανά και να προχωρήσουν τα συμβόλαια παραχώρησης.
Και μέσα σε όλα οι ποταμίσιοι γυρίνοι που ονειρεύονται όταν μεγαλώσουν να γίνουν βάτραχοι για να μπορούν να εκτινάσσονται από αξίωμα σε αξίωμα. Αυτοί που δηλώνουν στις συνεντεύξεις τους ότι «ότι ο χειρότερος εχθρός μας είναι το κατεστημένο, το οποίο θέλουμε να ανατρέψουμε με κάθε τρόπο». Και το δηλώνουν αυτό σε συνεντεύξεις που δίνουν στα Μέσα του κατεστημένου. Σε αυτά, άλλωστε, που τους πληρώνουν τόσα χρόνια για να στηρίζουν το κατεστημένο μέσα από τις εκπομπές και τα άρθρα τους.
Και υπάρχει ακόμη κόσμος που τους στηρίζει, που θα πάει να τους ψηφίσει, που τους βλέπει στο δρόμο και τους δίνει το χέρι του. Μαλάκα μου ειλικρινά δεν ξέρω πια αν είναι χειρότεροι αυτοί που μας χέζουν ή εμείς που κάνουμε τους βόθρους τους. Ούτως ή άλλως την ίδια μπόχα έχει η σαπίλα των επάνω με την υποταγή των κάτω



πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε μπορεί να σχολιάσει - περιλαμβάνει Ανώνυμους χρήστες. Διαγράφονται μόνο χυδαία σχόλια.

Δημοφιλής αναρτήσεις της τελευταίας εβδομάδας

Άγναντα
Χωριό
Άγναντα
Ιστορία
Άγναντα
Πλατεία
Γεφύρι
Πλάκας
Πλατεία
Ξάνθης
Παλαιά
Ξάνθη 1
Παλαιά
Ξάνθη 2
Είσοδος
Καπνικής