Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Σας πήραμε, σας πήραμε φλουρί Κωνσταντινάαατο!..

 
   ..μας πήρατε, μας πήρατε βαρέλι δίχως πάαατο!
     Όλο και πιό έντονα θυμίζει το παιδικό αυτό τραγουδάκι-παιχνίδι, αυτή την γελοιότητα που ξανάρχισε αυτές τις μέρες (εν όψει εκλογών),
     ..και που αφορά αφ' ενός διάφορους βουλευτές του αντιμνημονιακού κυρίως χώρου, που αποστασιοποιούνται των κομμάτων τους για λόγους αρχής(!),
     ..και αφ' ετέρου διάφορους άλλουςσυγκυβερνητικούς βουλευτές που απειλούν για τάχα αποχωρήσεις και καταψηφίσεις,

σημαντικών μεν για την επιβίωση κάποιων κοινωνικών τάξεων νέων μέτρων, παρανυχίδα όμωςμπροστά σε όλα τα άλλα που έχουν κατα καιρούς ψηφίσει!
     Και δεν έχουν αντιληφθεί ούτε τούτοι, αλλά ούτε και οι υπόλοιποι βουλευτές ότι όλο το πολιτικό σύστημα (που περιλαμβάνει βεβαίως και τους ίδιους) βρίσκεται υπό κρίση, υπό αίρεση και υπό αναίρεση!
     Από τον λαό βέβαια, από την ίδια την κοινωνία.
    
Δεν καταλαβαίνουν, ή δεν θέλουν να καταλάβουν, ότι ''τα στερνά τιμούν τα πρώτα'',  και ότι όλοι τους μη προερχόμενοι από παρθενογένεση,
     ..αλλά έχοντας κατά καιρούς λερωμένη (χ@σμένη) την φωλιά τους, πρέπει να καταβάλουν σοβαρές και ειλικρινείς προσπάθειες προκειμένου κάποτε να παραγραφούν στην συνείδηση του κόσμου ορισμένα από τα πολιτικά τους αμαρτήματα.

     Και δεν απασχολούν τον λαό τα προβλήματα της δικής τους ''καρέκλας'', ή των ηθικών τους αρχών (λέμε τώρα!),
     ..ούτε, πολύ περισσότερο η κοινωνία κρέμεται απ' τα χείλη τους κι απ' τις σπασμωδικές ή πανικόβλητες επί  μέρους αποφάσεις τους.
     Ο λαός, η κοινωνία έχει λίγο ως πολύ κατατάξει όλους αυτούς. Και θα χρειαστεί τεράστιος κόπος από μέρους τους για ν' αλλάξει αυτή η κατάταξη..
     Δεν θα κριθούν οι εκλογές, ούτε πολύ περισσότερο το μέλλον της χώρας και του καθενός μας ξεχωριστά, από κάποιες αποχωρήσεις,  καταψηφίσεις,  ανεξαρτητοποιήσεις, μετακινήσεις, ή προσχωρήσεις βουλευτών.
     Όλα τ' άλλα είναι γελοιότητες και παιδικά παιχνιδάκια:
     Σας πήραμε, σας πήραμε μιά όμορφη κοπέεελα!..
     Μας πήρατε, μας πήρατε μια παλιοκατσιβέεελα!..






πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε μπορεί να σχολιάσει - περιλαμβάνει Ανώνυμους χρήστες. Διαγράφονται μόνο χυδαία σχόλια.

Δημοφιλής αναρτήσεις της τελευταίας εβδομάδας

Άγναντα
Χωριό
Άγναντα
Ιστορία
Άγναντα
Πλατεία
Γεφύρι
Πλάκας
Πλατεία
Ξάνθης
Παλαιά
Ξάνθη 1
Παλαιά
Ξάνθη 2
Είσοδος
Καπνικής