Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ. Σε όλη την Ευρωζώνη ανεβαίνουν τα κόμματα που λένε «εκτός ευρώ» πλην Ελλάδας.

Απίστευτο και όμως αληθινό. Ενώ σε ολόκληρη την Ευρωζώνη και γενικά την ΕΕ ανεβαίνουν κατακόρυφα τα ευρωσκεπτικιστικά κόμματα που κατεβαίνουν με συνθήματα «έξω από το ευρώ», «έξω από την ΕΕ», αντίθετα στην Ελλάδα τα αντίστοιχα κόμματα δεν έχουν καμία απολύτως τύχη.
Ενώ όλοι ανεξαιρέτως οι Ευρωπαίοι έχουν αντιληφθεί ότι το ευρώ είναι το απόλυτο όπλο της Γερμανίας για την κυριαρχία της στην Ευρώπη, εμείς, κατά ένα περίεργο λόγο, επιθυμούμε...
με πάθος το ευρώ.

Πρώτη στη Γαλλία έρχεται η Μαρί Λεπέν με σύνθημα «Έξω η Γαλλία από το ευρώ». Πάνω από το 20% καταγράφει ο Νάιτζελ Φάρατζ στην Αγγλία με ακόμα πιο σκληρό σύνθημα «Έξω η Βρετανία από την ΕΕ». Πάνω από 20% και ο Μπέπε Γκρίλο στην Ιταλία με σύνθημα «Το ευρώ θηλιά στο λαιμό μας». Το ίδιο λέει και το κόμμα του Μπερλουσκόνι που μιλάει για «Τέταρτο Ραϊχ». Το ίδιο συμβαίνει και με το ακροδεξιό κόμμα της Ολλανδίας που έρχεται πρώτο, με το ακόμα πιο δυνατό σύνθημα «Έξω από το ευρώ και την ΕΕ».
Σε αντίθεση με τα αυξημένα ποσοστά των κομμάτων που θέλουν έξοδο τουλάχιστον από το ευρώ, εδώ στην Ελλάδα, τα τρία γνωστά κόμμα που μιλάνε για έξοδο από το ευρώ (ΕΠΑΜ, Σχέδιο Β΄ και Δραχμή Πέντε Αστέρων), δεν συγκεντρώνουν και τα τρία μαζί στις δημοσκοπήσεις ποσοστό πάνω από 3%. Είτε εμείς οι Έλληνες βλέπουμε κάτι καλό στο ευρώ που δεν το βλέπουν οι άλλοι λαοί, είτε έχουμε κάποιο πρόβλημα συνειδητοποίησης της πραγματικότητας.





πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε μπορεί να σχολιάσει - περιλαμβάνει Ανώνυμους χρήστες. Διαγράφονται μόνο χυδαία σχόλια.

Δημοφιλής αναρτήσεις της τελευταίας εβδομάδας

Άγναντα
Χωριό
Άγναντα
Ιστορία
Άγναντα
Πλατεία
Γεφύρι
Πλάκας
Πλατεία
Ξάνθης
Παλαιά
Ξάνθη 1
Παλαιά
Ξάνθη 2
Είσοδος
Καπνικής