Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Σκάτα στα μούτρα σας

Στο κλασικό και πάντα επίκαιρο βιβλίο του Νίκου Δήμου με τίτλο «Η δυστυχία του να είσαι Έλληνας» αναφέρεται, εκτός των άλλων, πως «τα μόνα επικίνδυνα κατεστημένα στην Ελλάδα είναι η γεροντοκρατία, η γραφειοκρατία και η μητριαρχία».
Σύμφωνα με μία πρόσφατη είδηση, η κυβέρνηση των ηλίθιων ακροδεξιών με τα αστεία ονόματα διόρισε σαν πρόεδρο του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ), τον πρώην βουλευτή της ΝΔ, και συνταξιούχο Κωνσταντίνο Ζαχαράκη, ο οποίος είναι γεννημένος το 1937! Στο άκουσμα της είδησης, μας ήρθε στο μυαλό, αυτομάτως η φράση του Νίκου Δήμου.


Την ίδια ώρα που η ανεργία στους νέους κάτω των 25 ετών είναι 60%, την ίδια ώρα που μιλάνε για ανάπτυξη, την ίδια ώρα που γίνεται λόγος για αλλαγή σελίδας, την ίδια ώρα που που ακόμα και οι τυφλοί είδαν ότι οι παλαιότερες γενιές τα σκάτωσαν μεγαλοπρεπώς σε όλα τα επίπεδα, διορίζεται στο δημόσιο ένα γεροσάψαλο 77 χρονών!
Είναι πασίγνωστο οτι η ελληνική κοινωνία είναι γεμάτη ταμπού και προκαταλήψεις. Είναι μία βαθύτατα συντηρητική κοινωνία, με παλαιολιθικούς νόμους, ακατανόητες απαγορεύσεις, υπεργεμάτες φυλακές και απόλυτα συνδεδεμένη με το παπαδαριό και την εκκλησία. Η ελληνική κοινωνία αποφεύγει συστηματικά τις αλλαγές. Φοβάται το νέο και το διαφορετικό. Τρέμει μόνο και μόνο στην ιδέα ότι κάτι καινούριο θα έρθει στα πράγματα.
Οι πιο γνωστοί επιχειρηματίες είναι γέροι, ένα μεγάλο ποσοστό πολιτικών είναι γέροι (και όσοι είναι νέοι ηλικιακά έχουν γερασμένες ιδέες) και η γεροντοκρατία συνεχίζει να βασιλεύει. Οι νέοι δεν ξέρουν. Μόνο στην Ελλάδα ένας άνθρωπος είναι «πιτσιρικάς» μέχρι να φτάσει τα 40. Μόνο στην Ελλάδα ένας ποδοσφαιριστής είναι «ταλέντο» στα 25 του χρόνια. Μόνο στην Ελλάδα μία γυναίκα αντιμετωπίζεται σαν χαζό κοριτσάκι μέχρι να πιάσει τα 30.
Ο κύκλος των γενεών είναι κάτι φυσιολογικό για αυτό και εμφανίζεται από τα θαλάσσια φύκια μέχρι τους ελέφαντες. Οι άνθρωποι που βρίσκονται στο τέλος της ζωής τους αξίζουν σεβασμό, στήριξη, φροντίδα και ιατρική περίθαλψη. Δεν μπορούν όμως «να κινήσουν τον τροχό», γιατί ακόμα και αν λειτουργεί το μυαλό, το σώμα αδυνατεί να ακολουθήσει. Απλά πράγματα.
Βέβαια, η καθεμία και ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις επιλογές του, οπότε μας αξίζει και με το παραπάνω αυτή η κατάσταση. Κακλαμάνη θέλεις μέσα στη Βουλή; Κακλαμάνη θα έχεις. Μητσοτάκη θέλεις να χαράζει την αυριανή πορεία της χώρας; Μητσοτάκη θα έχεις. Ζαχαράκη θέλεις για ένα νέο και ευέλικτο ελληνικό δημόσιο; Ζαχαράκη θα έχεις. Τους νέους να μεταναστεύουν και τους γέρους να διοικούν θέλεις; Αυτό θα έχεις. Γιατί είσαι ένας σκατόψυχος ραγιάς που δεν θα αλλάξει ποτέ.



πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε μπορεί να σχολιάσει - περιλαμβάνει Ανώνυμους χρήστες. Διαγράφονται μόνο χυδαία σχόλια.

Δημοφιλής αναρτήσεις της τελευταίας εβδομάδας

Άγναντα
Χωριό
Άγναντα
Ιστορία
Άγναντα
Πλατεία
Γεφύρι
Πλάκας
Πλατεία
Ξάνθης
Παλαιά
Ξάνθη 1
Παλαιά
Ξάνθη 2
Είσοδος
Καπνικής