Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Αφοί Σαμαρά - Απολύσεις Α.Ε. ... Πλεόνασμα θράσους από το Κολέγιο Αθηνών που μοιράζει ανεξέλεγκτα παράνομες απολύσεις

Οποία σύμπτωσις… Με την ίδια ευκολία που ο πρωθυπουργός της χώρας μοίρασε ψίχουλα – καθρεφτάκια στους ιθαγενείς από ένα πλεόνασμα που δημιουργήθηκε από την εξαθλίωση της κοινωνίας, το Κολέγιο Αθηνών-Ψυχικού όπου προεδρεύει ο αδερφός του Πρωθυπουργού, Αλέξανδρος Σαμαράς μοιράζει ανεξέλεγκτα παράνομες απολύσεις, αγνοώντας προκλητικά αποφάσεις των υπηρεσιακών συμβουλίων της εκπαίδευσης και του ΣτΕ.
Με νέα επιστολή του προς...

το Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΠΣΕ) Ανατ. Αττικής η διοίκηση του Κολλεγίου Αθηνών-Ψυχικού δηλώνει ανερυθρίαστα ότι η ιδιωτική εκπαίδευση δεν διέπεται από το Σύνταγμα και το νομοθετικό πλαίσιο που απορρέει από αυτό, αλλά από τη μνημονιακή νομοθεσία και ξεχασμένους νόμους του 1920 και του 1955 που αναφέρονται σε …οικόσιτους υπηρέτες!
Επομένως οι εκπαιδευτικοί πρέπει να απολύονται μαζικά και αναιτιολόγητα, χωρίς ίχνος αξιολογικής διαδικασίας, ανεξαρτήτως προσφοράς και προσόντων. Επομένως (όπως άλλωστε εύγλωττα διατυπώνεται στην επιστολή) τα αρμόδια όργανα της πολιτείας δεν έχουν καμιά αρμοδιότητα εποπτείας στην ιδιωτική εκπαίδευση, μετατρέποντάς την από κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα. Για τον Πρόεδρο του Κολλεγίου Αθηνών-Ψυχικού προφανώς το άρθρο 16 του Συντάγματος και ο εκτελεστικός του νόμος 682/77 δεν υφίστανται, διότι παρέχουν ακόμη ψήγματα προστασίας στο δημόσιο αγαθό της εκπαίδευσης και στην αξιοπρέπεια των εκπαιδευτικών λειτουργών.
Οι εκπαιδευτικοί δεν πρέπει, σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Σαμαρά, να είναι λειτουργοί της εκπαίδευσης, αλλά αναλώσιμα υλικά που θα ανακυκλώνονται μόλις παλιώσουν και …ακριβύνουν. Οι εκπαιδευτικοί δεν θα πρέπει να έχουν λόγο και άποψη, δεν θα πρέπει να αξιολογούν αντικειμενικά και να υπογράφουν τίτλους με αξία, αλλά να διεκπεραιώνουν αμίλητοι τις εντολές του σχολάρχη και τις όποιες απαιτήσεις των ισχυρών.



πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε μπορεί να σχολιάσει - περιλαμβάνει Ανώνυμους χρήστες. Διαγράφονται μόνο χυδαία σχόλια.

Δημοφιλής αναρτήσεις της τελευταίας εβδομάδας

Άγναντα
Χωριό
Άγναντα
Ιστορία
Άγναντα
Πλατεία
Γεφύρι
Πλάκας
Πλατεία
Ξάνθης
Παλαιά
Ξάνθη 1
Παλαιά
Ξάνθη 2
Είσοδος
Καπνικής