Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Διπλό σκάνδαλο με υπογραφή Καλαφάτη!

Αντίο στο υπουργείο Περιβάλλοντος με δύο ρυθμίσεις που εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα...
Τελευταίο αντίο με δύο τροπολογίες-σκάνδαλο λέει στο υπουργείο Περιβάλλοντος, ο Σταύρος Καλαφάτης, που σε λίγο καιρό θα διεκδικήσει την ψήφο των Θεσσαλονικέων.
Για να το κάνουμε πενηνταράκια που έλεγαν και οι παλαιότεροι, ο υποψήφιος δήμαρχος, πέρασε εν κρυπτώ δυο τροπολογίες που σύμφωνα με όσα καταγγέλονται σημερα στον Τύπο, εξυπρετούν...

τους στόχους συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων. Ο λόγος για τον επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη, καθώς και την εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές της Χαλικιδικής.
Μάλιστα, χρησιμοποιώντας πολιτικάντικες τακτικές περασμένων δεκαετιών που έφερεν την χώρα σ' αυτό το χάλι, ο Καλαφάτης πέρασε τις επίμαχες διατάξεις, κάτω από το πέπλο του εντελώς άσχετου με τις περιπτώσεις αυτές νομοσχεδίου για την «Διαδικασία Οριοθέτησης και τις ρυθμίσεις για τα υδατορέματα!».
Συγκεκριμένα, το άρθρο 25 του σχεδίου νόμου που κατατέθηκε προς ψήφιση στην Βουλή, ο Καλαφάτης προσθέτει μία φωτογραφική διάταξη χωρίς να κατονομάζεται η ΑΕΚ, όπου αναφέρονται τα εξής: «Οι Περιφέρειες μποτούν να χρηματοδοτούν την εν όλω ή εν μέρει, την ανακαίνιση ή κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων που ανήκουν κατά κυριότητα ή χρήση, σε ερασιτεχνικά ή αθλητικά Σωματεία ή συλλόγους μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα». Με απλά λόγια, δίνεται η δυνατότητα στον επόμενο περιφερειάρχη να χρηματοδοτήσει απευθείας με χρήματα του ελληνικού λαού το νέο γήπεδο της ομάδας.
Το πλέον εντυπωσιακό, είναι ότι η διάταξη θα έχει ισχύ μόνο για δύο μήνες από την δημοσίευση του νόμου σε ΦΕΚ.
Ωστόσο, για να αποδίδουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, εμπνευστής αυτής της σκανδαλώδους κοινοβουλευτικής εκτροπής, ήταν ο υπουργός Πολιτισμού, Πάνος Παναγιωτόπουλος, που έχει βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή στο νομοσχέδιο μαζί με τους υπόλοιπους υπουργούς που έσπευσαν να συνυπογράψουν την διάταξη εξυπηρετώντας συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα και συνεχίζοντας το έργο που ξεκίνησε ο Γιάννης Σγουρός, αποδεσμεύοντας 0 εκατομμύρια για τον ίδιο σκοπό
Αλήθεια, όλοι αυτοί, ετσι εξυπηρετούν την στόχευση του Αντώνη Σαμαρά για μια νέα Ελλάδα;  Το μόνο που  καταφέρνουν είναι να εκθέτουν τον πρωθυπουργό.

Όσο για τον «Ελληνικό Χρυσό», δίνεται στην εταιρεία η δυνατότητα να παρακάμψει την υποχρέωση οριοθέτησης των ρεμάτων Καρατζά και Λοτσάνικου στις Σκουριές που πρόκειται να καταργηθούν για να μετατραπούν σε χώρους απόθεσης μεταλλευτικών αποβλήτων.  Η εν λόγω διάταξη, αναμένεται να προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων κυρίως λόγω των τροποποιήσεων που θα επιφέρει στη δασική νομοθεσία.



πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε μπορεί να σχολιάσει - περιλαμβάνει Ανώνυμους χρήστες. Διαγράφονται μόνο χυδαία σχόλια.

Δημοφιλής αναρτήσεις της τελευταίας εβδομάδας

Άγναντα
Χωριό
Άγναντα
Ιστορία
Άγναντα
Πλατεία
Γεφύρι
Πλάκας
Πλατεία
Ξάνθης
Παλαιά
Ξάνθη 1
Παλαιά
Ξάνθη 2
Είσοδος
Καπνικής