Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Ισορροπίες τρόμου

Nευρική κρίση στην κυβέρνηση λίγα 24ωρα πριν από τις κρίσιμες ψηφοφορίες μετά την συμφωνία με την τρόικα. Το επίμαχο νομοσχέδιο θα κατατεθεί την ερχόμενη εβδομάδα στην βουλή με την μορφή του κατ’ επείγοντος και θα περιλαμβάνει τρία άρθρα.
Το πρώτο θα αφορά τις τράπεζες, το δεύτερο τις προτάσεις του ΟΟΣΑ και το τρίτο άρθρο...
θα περιλαμβάνει το μίνι φορολογικό.
Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης απειλεί με παραίτηση εάν έρθουν στη Βουλή οι ρυθμίσεις για το «φρέσκο» γάλα.
«Τις τελικές μου αποφάσεις θα τις λάβω αμέσως μετά την Σύνοδο Κορυφής» δήλωσε ο Μ. Χαρακόπουλος δείχνοντας ότι περιμένει την επιστροφή του πρωθυπουργού προκειμένου να επιδιώξει συνάντηση μαζί του.
Παράλληλα ανοιχτό αφήνουν το ενδεχόμενο να καταψηφίσουν το επίμαχο άρθρο οι βουλευτές της ΝΔ Ιορδάνης Τζαμτζής, Γιώργος Βλάχος και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Μιχ. Κασσής και ο Θ. Μωραΐτης.
«Τα επιχειρήματα της κυβέρνησης είναι ψευδή. Καμία μείωση τιμών δεν θα επέλθει. Ελπίζω ότι η κυβέρνηση δεν θα προβεί στο μέγα πολιτικό και κοινοβουλευτικό ολίσθημα να φέρει ξανά νομοσχέδιο σε ένα άρθρο, εκβιάζοντας τους βουλευτές» ανέφερε μεταξύ άλλων σε γραπτή του δήλωση ο κ. Μωραΐτης.
Παράλληλα κανείς δεν γνωρίζει τι θα πράξει ο Γ. Παπανδρέου και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που πρόσκεινται στον πρώην πρωθυπουργό στην ψηφοφορία για το θέμα των τραπεζών.
Η Χαρ. Τρικούπη μπορεί να υποστηρίζει, μετά και την επικοινωνία Στουρνάρα – Παπανδρέου, ότι δεν θα υπάρξει τελικά κανένα πρόβλημα. Ωστόσο κανείς δεν βάζει το χέρι του στην φωτιά, για το ποια θα είναι η τελική στάση του Γ. Παπανδρέου.
Ενδοκυβερνητική κόντρα
Μέσα σε αυτό το κλίμα προέκυψε αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού και του απλήρωτη υπουργού Εσωτερικών. Αιτία ήταν το άρθρο που απέσυρε ο Λ. Γρηγοράκος και προέβλεπε την απέλαση μεταναστών που προβαίνουν σε ψευδείς καταγγελίες για ρατσιστική βία και ο Γιάννης Μιχελάκης το επανέφερε.

Χρειάστηκε να υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ Σαμαρά – Βενιζέλου προκείμενου να πέσουν οι τόνοι, να παγώσει η επίμαχη διάταξη η οποία θα επανακατατεθεί άμεσα χωρίς να αλλάζει η ουσία.



πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε μπορεί να σχολιάσει - περιλαμβάνει Ανώνυμους χρήστες. Διαγράφονται μόνο χυδαία σχόλια.

Δημοφιλής αναρτήσεις της τελευταίας εβδομάδας

Άγναντα
Χωριό
Άγναντα
Ιστορία
Άγναντα
Πλατεία
Γεφύρι
Πλάκας
Πλατεία
Ξάνθης
Παλαιά
Ξάνθη 1
Παλαιά
Ξάνθη 2
Είσοδος
Καπνικής