Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Handelsblatt: 50 χρόνια η τρόικα στην Ελλάδα...

«50 χρόνια τρόικα» είναι ο τίτλος άρθρου της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt, σύμφωνα με την οποία στην περίπτωση της Ελλάδας η επιμήκυνση αποπληρωμής των πιστώσεων θα ξεπεράσει τα 30 χρόνια ενώ πιθανή θεωρείται ακόμη και επιμήκυνση 50 ετών. Η εφημερίδα, σημειώνει ότι...
στην Ευρώπη σήμερα ο πιο μισητός θεσμός είναι η τρόικα.


«Η τρόικα εποπτεύει τα πακέτα βοήθειας στις χώρες που επλήγησαν από την οικονομική κρίση και ελέγχει την εφαρμογή των ριζικών μεταρρυθμίσεων, που είναι προϋπόθεση για την οικονομική στήριξη», αναφέρει η Handelsbaltt.
Μπορεί «τον Δεκέμβριο η Ιρλανδία κατέφερε να ολοκληρώσει το πρόγραμμα», ωστόσο, όπως τονίζει η εφημερίδα, «χρειάστηκε το δεκανίκι της επιμήκυνσης αποπληρωμής των πιστώσεων σε περισσότερα από 20 χρόνια και την δεκαετή αναστολή καταβολής των τόκων».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, παρόμοιες είναι οι ρυθμίσεις που προβλέπονται για την Πορτογαλία.
Όσον αφορά των την περίπτωση της Ελλάδας η επιμήκυνση θα ξεπεράσει τα 30 χρόνια. Μάλιστα, η Handelsblatt σημειώνει πως στο τραπέζι βρίσκεται ακόμα και το ενδεχόμενο μιας επιμήκυνσης, που θα αγγίζει τα 50 χρόνια.
«Για να διασφαλιστεί ωστόσο η βιωσιμότητα του χρέους, Ελλάδα και Πορτογαλία θα πρέπει να αυξήσουν τους ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης. Την ίδια στιγμή, θα πρέπει να δοθεί μια νέα προοπτική ιδίως στους νέους, έτσι ώστε να μην θεωρούν ότι για τα επόμενα 30 χρόνια ο μόνος στόχος θα είναι η αποπληρωμή πιστώσεων και τόκων», επισημαίνεται στο δημοσίευμα.



πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε μπορεί να σχολιάσει - περιλαμβάνει Ανώνυμους χρήστες. Διαγράφονται μόνο χυδαία σχόλια.

Δημοφιλής αναρτήσεις της τελευταίας εβδομάδας

Άγναντα
Χωριό
Άγναντα
Ιστορία
Άγναντα
Πλατεία
Γεφύρι
Πλάκας
Πλατεία
Ξάνθης
Παλαιά
Ξάνθη 1
Παλαιά
Ξάνθη 2
Είσοδος
Καπνικής